Groot Haags Studentendebat

26 maart 2023

Onlangs vond het Groot Haags Studentendebat plaats in het stadhuis van Den Haag. Mondriaanstudenten gingen met studenten van andere scholen én Haagse politici in debat over diverse thema’s. Het ging daarbij vooral om lokale onderwerpen waar Haagse studenten een duidelijke mening over hebben. Zoals bijvoorbeeld: ”De gemeente moet gebouwen (zoals de megastores) niet slopen om nieuwe middensegment woningen te bouwen, maar moet deze renoveren tot studentenhuizen”. En een andere die tot verhitte discussies leidde: “Wie geen hbo- of wo-geschoolde ouders heeft, mag op kosten van de Gemeente Den Haag twee jaar langer doen over elke studie.”

Ik ben eigenlijk tegen…

De zeven deelnemende Mondriaanstudenten waren afkomstig van diverse scholen en hadden zich zelf voor het debat opgegeven. Ook ambassadeur Kaya van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen deed enthousiast mee. “Het is wel moeilijk om iets te verdedigen waar je eigenlijk tegen bent, maar dat kan ook de opdracht zijn. In ieder geval heb ik het eerste debat vanochtend al gewonnen volgens de jury, dus de dag kan voor mij al niet meer stuk.”

Strijders

Vooraf werden er vier trainingen georganiseerd door de debatunie, zodat de studenten goed waren voorbereid. Debatvaardigheden vormen een onderdeel van het excellentieprogramma “Strijders” van studentenraadbegeleider Michiel Steegers. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor studenten die meer invloed willen uitoefenen op de maatschappij. Met verschillende trainingen leren ze hoe ze zich sterker kunnen uiten en zo bij kunnen dragen aan maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer nieuws lezen

Onderwijs samen aan de slag in Delft-West

01 juni 2023: Betere samenwerking tussen stadsbestuur en onderwijs Lees verder

Nederlandse kampioenschappen mbo

25 mei 2023: Ook finales in Den Haag Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten