Opbrengst actie voor Turkije en Syrië

16 februari 2023

De actie aan de Brasserskade in Delft voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië leverde 1055 euro op. Gisteren sloten studenten en docenten van de School voor Retail en Logistiek aan bij de landelijke actie met een eigen actie. Er was op school een DJ aanwezig in de kantine van de school die verzoeknummers draaide als er gedoneerd werd op Giro555.

Gemeente Delft verdubbelt

Het college van B&W van Delft ondersteunde in het kader van de nationale actiedag dit lokale initiatief. De Delftse wethouder Maaike Zwart was aanwezig op school en doneerde meteen zelf een bijdrage met een verzoeknummer. Ze was zeer enthousiast over het initiatief van de school en ze liet weten dat de gemeente Delft het bedrag dat bij elkaar gebracht werd, verdubbelt. Daarmee komt de totale opbrengst op 2110 euro. ‘’Geweldig wat de docenten en studenten hier neerzetten en zo laten zien dat ze zich bekommeren om wat er elders in de wereld gebeurt. Als gemeente willen we dit van harte ondersteunen!’’ aldus de wethouder.

Nog meer acties

Ook op andere Mondriaanscholen hebben studenten en docenten zich ingezet om geld in te zamelen. Er zijn rompertjes gemaakt en verkocht, er werd een "Doneer en Dans" feest georganiseerd en er werd gecollecteerd, wie geen contant geld bij zich had kon ook een statiegeldflesje doneren. De Koningin Marialaan deed uiteraard ook mee en organiseerde een diner waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. 

Meer nieuws lezen

Week van het Geld

27 maart 2023: Bedwing de bling Lees verder

Groot Haags Studentendebat

26 maart 2023: Met elkaar de verbale strijd aan Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten