Start Hans Schutte als voorzitter CvB uitgesteld

20 maart 2020

Gezien de buitengewone omstandigheden waar het land, de Rijksoverheid en dus ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap zich op dit moment in bevindt, heeft het Kabinet vandaag besloten dat Hans Schutte vooralsnog aanblijft als Directeur Generaal. Hij start daarom bij Mondriaan als voorzitter van het College van Bestuur zodra dat gegeven de omstandigheden mogelijk is.

Hans Schutte zou per 1 april a.s. beginnen als voorzitter van het College van bestuur van ROC Mondriaan. Vanaf die datum is hij naast zijn functie als DG wel voor een dag per week beschikbaar voor Mondriaan. “Ik vind het ontzettend jammer dat ik nu later echt bij Mondriaan begin,” zegt Hans hier zelf over, “tegelijkertijd vind ik het ook mooi om het Rijk in deze moeilijke tijd nog te kunnen helpen. Het is dubbel, maar deze verantwoordelijkheid neem ik graag op me, nu de minister mij dat vraagt”.

Ook Mondriaan zit in een buitengewoon ingewikkelde periode, weet Hans Schutte uiteraard: “Ik heb op de achtergrond mee mogen kijken hoe Mondriaan omgaat met de Coronacrisis en van wat ik gezien heb, ben ik echt onder de indruk. Mijn oprechte complimenten aan iedereen die zo hard werkt om de organisatie door deze periode heen te loodsen en het onderwijs voor de studenten en leerlingen zo goed mogelijk door te laten gaan, zodat zij zo min mogelijk vertraging oplopen in hun opleiding. Het spijt me dat ik hier nog niet actief aan kan bijdragen, maar kijk er door wat ik nu zie, nog meer naar uit met een ieder van jullie samen te werken.”

Harry de Bruijn en Ellen Sinnige vormen tot Hans’ komst het College van Bestuur.


Meer nieuws lezen