Extra beloning

23 juni 2014

Een groep van 27 studenten Logistiek van de School voor Handel aan de Brasserskade in Delft, is beloond met de mogelijkheid om naast hun reguliere logistiekopleiding een extra diploma of certificaat te behalen. Met deze papieren zijn ze nog beter opgeleid en vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Eén van de geslaagde studenten: ”Ik ben supertrots dat ik deze kans heb gekregen én benut. Mijn eerste sollicitatie treed ik nu met meer zelfvertrouwen tegemoet.’’

Negen studenten mochten de extra cursus ‘’ Veilig werken met de Heftruck” volgen. Zij hebben dit verdiend als extra beloning voor hun studie inspanningen tijdens de opleiding Logistiek. De cursus bestond uit een theorie en een praktijkgedeelte en werd door de school aangeboden in samenwerking met Rijschool van Buuren. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Alle studenten zijn geslaagd.

Andere studenten hebben de gelegenheid gekregen om binnen de reguliere logistieke opleiding een ‘’VCA cursus’’ te volgen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om de werknemers veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. Voor veel, vooral grotere bedrijven geldt dat men er niet kan werken zonder in het bezit te zijn van dit VCA. Ook deze cursus is gegeven in samenwerking met een externe partner, Leon Schaap Opleidingen VOF. De examinering was onder verantwoordelijkheid van de Koninklijke PBNA. Achttien studenten hebben dit certificaat behaald.


Meer nieuws lezen