Maatschappelijke betrokkenheid

Mondriaan is verankerd in de maatschappij

Mondriaan bevordert de maatschappelijke deelname van de studenten en cursisten en levert hiermee een actieve bijdrage aan de economische en sociale ontwikkeling van Den Haag en omgeving. We leiden onze studenten en cursisten op school op tot vakkundige beroepsbeoefenaren en verantwoordelijke burgers. We houden ons aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voor het aanbieden van betere keuzes in de schoolkantine. Kijk voor het Voedingsbeleid op de pagina Downloads en brochures. Maar dat doen we ook door aansluiting te zoeken bij talrijke instellingen en evenementen die bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze stad en regio.

Win-win

De beroepspraktijk (stage) van de studenten gebruiken we om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Hierdoor kom je studenten van Mondriaan overal tegen en is ROC Mondriaan maatschappelijk verankerd in de regio. We zien deze activiteiten als een vorm van maatschappelijke sponsoring maar in een overduidelijke win-win situatie: de studenten leren in de praktijk en dragen gelijk een steentje bij in de samenleving.

Een paar voorbeelden van de vele maatschappelijke activiteiten in Haaglanden:

Het Rode Dorp is een renovatieproject van woningcorporatie Staedion en omvat de 127 voormalige arbeiderswoningen uit 1874, gelegen tussen de Hoefkade en Parallelweg in Den Haag. Onder leiding van een leermeester zijn timmermannen, tegelzetters, schilders van de School voor Bouw en Infra aan het werk om prachtige studentenwoningen te realiseren. ROC Mondriaan heeft met deelname aan het Rode Dorp De Haagse Onderwijs Prijs gewonnen.

Help 1 7 (spreek uit ‘’help eens even’’) is een loket waar Haagse wijkbewoners terecht kunnen met hulpvragen. Studenten van de School voor Zorghulp en Helpende helpen bij allerlei klusjes in en om het huis zoals boodschappen doen, helpen met koken en schoonmaken maar geven ook uitleg over hoe de computer werkt of een mobiele telefoon. Help 1 7 valt onder Resto Kleurrijk. Hier kunnen mensen een hapje komen eten, dat is bereid door onze studenten van Welzijn. Beide leerwerkbedrijven zijn onderdeel van MonBizz.

ADO Den Haag is voor zo’n 60 studenten Beveiliger een uitstekend leerwerkbedrijf als ze hier ieder schooljaar aanvullend op hun beveiligingsopleiding, de opleiding tot steward volgen. Onder begeleiding van docenten en de stewardorganisatie worden ze ingezet bij de thuiswedstrijden. Behalve deze ‘stewards in opleiding', zijn ook per week ongeveer 30 studenten Hotel en Management actief in de hospitality afdeling van ADO Den Haag. Studenten Bouw en Infra hebben een technische rol bij op- en afbouw van evenementen in het stadion en er is een speciale topsportklas ontwikkeld waarin topsport en een mbo-opleiding naadloos in elkaar overlopen.

Een beroep leren èn iets betekenen voor de samenleving vind ik even belangrijk
Yanna, 4de jaars Commerciële economie