Collega: Jochem

Zijn verhaal

"Ik ben zelf een kind van Mondriaan. In 2016 heb ik mijn diploma gehaald bij de School voor Orde en Veiligheid en ik heb ook bij Mondriaan stage gelopen. En nu werk ik er al bijna twee jaar. Geen dag is hier hetzelfde." Jochem Vrolijks is beveiliger en praktijkopleider op de locatie Leeghwaterplein/ Waldorpstraat.

"Natuurlijk zijn er wel eens incidenten. Studenten die elkaar in de haren vliegen of onwel worden. Vaak zijn wij altijd wel de eersten die erbij zijn. Het komt wel eens voor dat het al opgelost is al wij er zijn. Bijvoorbeeld in de klas is dit soms het geval. Dan doen wij de afwikkeling en de nazorg. Los van die incidenten is de sfeer hier goed en gezellig. Iedereen kan hier met een goed gevoel rondlopen. Natuurlijk hebben we onze luidruchtige studenten, maar ja je bent zestien en met zijn allen. Ik snap wel hoe dat werkt."

"Ik ken studenten niet bij naam, maar ik weet wel wie er in het gebouw thuishoren en wie niet. Soms reageren mensen wat verwonderd over de tourniquets die we hier hebben. Die hebben we voor de studenten die in opleiding zijn tot beveiliger, maar natuurlijk ook om onbevoegden buiten te houden. Zonder die poortjes wordt het hier denk ik één groot buurthuis."

"Het meest onverwachte wat ik ooit heb meegemaakt bij Mondriaan? Vijf gasten die plotseling binnenstormen en over de poortjes springen om hun gelijk te gaan halen. Daar ben ik rustig achteraan gelopen en met collega's hebben we dat opgelost. Wij zijn geen Rambo's en de eigen veiligheid staat voorop."

"Ik heb kort gewerkt in het waardetransport. Dan ben je elke dag op pad, maar weet je ook nooit hoe laat je weer eens thuis bent. Dat weet ik bij Mondriaan normaal gesproken wel. We werken tussen kwart voor zeven en half elf 's avonds in drie diensten. Ik heb geen voorkeur. In de ochtend is het allemaal wat drukker dan 's avonds, als het er wat gemoedelijker aan toe gaat. De schoolvakanties zijn voor ons wel wat saai, omdat er dan nauwelijks iemand binnen is."

Lees hieronder de tip van Jochem aan studenten.

Ik ben zelf een kind van Mondriaan
Jochem, collega beveiliging

De tip van Jochem aan studenten"Een opleiding vinden die bij je past kan best lastig zijn. Ik had gelukkig veel kennissen om me heen met verhalen over de opleiding beveiliger. Maar ga bij verschillende opleidingen kijken. Stel vragen en laat je informeren.​​"

Geïnteresseerd in verhalen van studenten en alumni?

call to action knop