Niveau 3 BBL BOL 3 jaar

Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

Jij bereidt alles voor om de gasten te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, het magazijn bijhouden en de bar bijvullen
Wat leer je bij

Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw heb je straks veel verschillende taken. Je moet alles kunnen voorbereiden om de gasten te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, het magazijn bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken.

Omdat je later leiding zult geven aan stagiairs en leerlingen krijg je ook les in aansturen. Vaak ben je verantwoordelijk voor een wijk of een aantal tafels in het restaurant en beheer je de kassa. Kortom: bij ons leer je alle vaardigheden om een vakkundige zelfstandig gastheer of gastvrouw te worden. Je krijgt praktijkles in de vorm van workshops, demonstraties en instructielessen.in onze moderne restaurants.. Verder doe je praktijkervaring op tijdens je bpv (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces. Je sluit de opleiding af met een proeve van bekwaamheid. Deze bestaat uit een aantal kerntaken en werkprocessen. Voor alle werkprocessen moet je voldoende scoren om te slagen voor een onderdeel.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • mbo-diploma niveau 2
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding is in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 is € 588,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

zwk gastheer

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw werk je graag in een team. Je kunt goed organiseren en je leeft je graag in, in de wensen van de gasten. Je kunt nauwkeurig werken. Je wilt het de gast natuurlijk naar de zin maken, maar je probeert daarbij zoveel mogelijk om te zetten. Verder heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en leidinggevende capaciteiten. Je vindt het geen probleem om buiten kantooruren te werken.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen