Wat leer je bij de opleiding

Zelfstandig werkend gastheer /­ gastvrouw

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zorg je voor een gastvrije ontvangst en een goede sfeer.

Je hebt veel verschillende taken. Je bereidt goed voor om gasten gastvrij te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, de voorraad bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken. Je bent verantwoordelijk voor een wijk of een aantal tafels in het restaurant en beheert de kassa.

Je leert je alle vaardigheden om een vakkundige zelfstandig gastheer of gastvrouw te worden en krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak BPV -beroeps praktijk vorming- (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Met deze opleiding kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel of bedrijfs- of partycatering. Je werkt meestal onder leiding van een manager.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
3 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Vooropleiding

  • mbo-diploma niveau 2
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding is in het schooljaar 2020-2021 het lesgeld € 1.202,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 is € 606,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. zwk gah bol zwk gah bbl

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw werk je graag in een team. Je kunt goed organiseren en je leeft je graag in, in de wensen van de gasten. Je kunt nauwkeurig werken en wil het de gasten naar de zin maken, Je vindt het geen probleem om buiten kantooruren te werken.

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zorg je voor een gastvrije ontvangst en een goede sfeer.

Je hebt veel verschillende taken. Je bereidt goed voor om gasten gastvrij te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, de voorraad bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken. Je bent verantwoordelijk voor een wijk of een aantal tafels in het restaurant en beheert de kassa.

Je leert je alle vaardigheden om een vakkundige zelfstandig gastheer of gastvrouw te worden en krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak BPV -beroeps praktijk vorming- (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.


Waar kun je werken?

Met deze opleiding kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel of bedrijfs- of partycatering. Je werkt meestal onder leiding van een manager.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 3
3 jaar

augustus
bbl & bol

Informatie per locatie


Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
3 jaar

augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Verder studeren


Bekijk ook eens...


Op zoek naar een specifieke opleiding?