Niveau 3 BOL 3 jaar

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Je bedenkt, organiseert en begeleidt recreatieactiviteiten, zoals sport en spel, zang en dans, excursies en evenementen.
Wat leer je bij

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality bereid je recreatieactiviteiten voor. Je verkoopt en verhuurt spelmateriaal en zorgt voor voorraadbeheer. Je verwerkt reserveringen of inschrijvingen in (online) systemen. Je organiseert in- en outdoor activiteitenprogramma’s, je verzorgt optredens en bewaakt de kwaliteit van recreatieactiviteiten. Je leert alles om goed te functioneren in een recreatiebedrijf, zoals:

• het ontvangen van gasten
• het verhuren en verkopen van recreatieve faciliteiten
• het begeleiden van activiteiten
• optredens verzorgen
• het omgaan met verschillende doelgroepen
• werken volgens voorschriften met betrekking tot Arbo, milieu en veiligheid
• EHBO verlenen
• samenwerken met collega’s
• reserveringen maken
• evenementenorganisatie

Twee vreemde talen:
• Engels en Duits verplicht

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma, minimaal kaderberoepsgerichte leerweg, bij voorkeur met Duits en economie
  • mbo-diploma, niveau 2

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en een AMN/talentscan te doen.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding in het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

zwk leisure

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je kiest direct bij je aanmelding bij ons op school voor een opleiding op niveau 3 of niveau 4 in het toerisme (Travel & Hospitality) of in de recreatie (Leisure & Hospitality).

In de opleiding werk je aan beroepsspecifieke onderdelen en algemene onderdelen zoals taal en rekenen en loopbaan en burgerschap. Dit wordt het basisdeel genoemd. De kennis en vaardigheden oefen je in de context van je toekomstige beroep in de reisbranche of in de recreatie.

Naast de vaardigheden van het basisdeel ontwikkel je vaardigheden die kenmerkend zijn voor jouw toekomstige beroep: het gaat om vaardigheden die behoren tot het profieldeel. In de niveau 3-opleiding leer je activiteiten organiseren en uitvoeren.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je hebt een enthousiaste instelling. Daarnaast heb je goede contactuele en communicatieve vaardigheden. Daarbij ben je mondeling en schriftelijk vaardig. Je kunt omgaan met piekdrukte. Je durft aan te pakken. Je bent sportief, probleemoplossend, klant- en resultaatgericht. Je kunt goed organiseren en je bent flexibel ingesteld.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen