Specialist Transport en Logistiek

Specialist Transport en Logistiek

Transport en Logistiek, altijd in beweging!

Hoe kun je het magazijn van een groothandel het beste inrichten? En hoe komen dagelijks de honderden pallets met goederen van de groothandel op tijd bij alle supermarkten in de regio?
Ben jij die oplossingsgerichte regelneef, die erg flexibel is, goed overzicht houdt en stressbestendig is? Dan is deze opleiding op je lijf geschreven.

Als Specialist Transport en Logistiek heb je namelijk veel verschillende taken. Je bent onderdeel van de logistieke keten. Je werk is vaak niet duidelijk afgebakend maar komt voort uit wat jij of iemand anders in een eerder stadium heeft gedaan en heeft gevolgen voor wat er daarna moet gebeuren door jezelf of anderen.

Je werkt resultaatgericht en maakt keuzes over ideeën, problemen en oplossingen en de manier waarop iets wordt aangepakt. Hierbij heb je oog voor duurzaamheid en maatschappelijk ontwikkelingen. Je bent representatief, hebt een voorbeeld functie en bent het aanspreekpunt voor medewerkers waaraan je leiding geeft of op termijn leiding gaat geven. Bij deze werkzaamheden moet je dan ook je aandacht verdelen over logistieke, technische, commerciële en administratieve zaken, arbeidsomstandigheden en kwaliteitszorg.

Tijdens de opleiding leer je alles over planning en logistiek. Zakelijke communicatie is belangrijk en omdat dat ook best internationaal kan, moet je verschillende talen leren spreken. Omdat deze opleiding je klaarstoomt voor een managementfunctie leer je ook van alles over het aansturen van personeel.

Waar kun je werken?

Banen zijn er bij transportbedrijven, groothandels en magazijnen, maar ook bij grote organisaties als ziekenhuizen, hogescholen of universiteiten.

Wist je dat...

je de bbl opleiding manager Transport en Logistiek ook in februari kan starten?

Lees hier de ervaring van de student Johnny van der Burg die een opleiding in logistiek management heeft gedaan

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen: (boeken, readers, licenties) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 45,- en € 600,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar tussen de € 35,- en € 200,-.

Vrijwillige bijdrage: (excursies e.d.) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 12,- en € 35,-.

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Je bent mondeling, schriftelijk, communicatief en contactueel vaardig. Ook ben je stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Toelatingsvoorwaarden

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • hbo Logistiek Management

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-6663635 of retail.logistiek@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?