Ondernemer Retail

Ondernemer Retail

Jij bepaalt de koers van de onderneming

Ben jij ondernemend, vol met ideeën en bereid de handen uit de mouwen te steken? Ben je commercieel ingesteld en weet jij mensen aan je te binden? Zie jij jezelf als ‘eindbaas’? Dan is de opleiding Ondernemer Retail echt iets voor jou.

Is het openen van je eigen winkel jouw grote wens? Laat die wens uitkomen en meld je aan voor de opleiding Ondernemer Retail! Je wordt voorbereid op een toekomst als eigen baas. Als ondernemer retail heb je een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector, online of offline. Je bepaalt zelf het assortiment en je zoekt een geschikte plek voor jouw winkel. Daarnaast zorg je voor een aantrekkelijke inrichting en presentatie. Je adviseert klanten en je houdt rekening met hun wensen. Als ondernemer run jij de winkel zoals je dat zelf wilt.

Je bepaalt wat je inkoopt en verkoopt en wat je aan marketing gaat doen. Je houdt zelf contact met leveranciers, andere ondernemers en geldschieters. Je bent zelf verantwoordelijk voor administratie en de financiën. Neem je personeel aan? Dan zorg je voor een prettige werksfeer en motiveer je de medewerkers.

Je bent een echte netwerker die er alles aan doet klanten en relaties aan zich te binden en zo het resultaat te verhogen. Jij bent het visitekaartje van jouw winkel. Je denkt continu aan de klant; wat wil de klant? Zoekt en benut kansen en weet hoe je het beste in het belang van de zaak én de klant kan ondernemen.

Wat leer je daarom onder meer tijdens de opleiding:

● hoe je een retailonderneming start en inricht;

● hoe jestrategisch en operationeel leiding kan geven;

● hoe je operationele activiteiten in de retail uitvoert

● hoe je uitvoering geeft aan hospitality

● hoe je omgaat met nieuwe (digitale) technieken en systemen

Waar kun je werken?

Je kunt als ondernemer Retail werken in een sportzaak, supermarkt, een doe-het-zelfzaak, een woninginrichting winkel, een kleding- of schoenenzaak.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo- diploma Verkoopspecialist, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen: (boeken, readers, licenties) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 500,- en € 600,-.

Vrijwillige bijdrage: (excursies e.d.) afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 12,- en € 35,-.

Intake

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Eigenschappen

Voor deze opleiding heb je een goede motivatie nodig. Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling. Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken.

Vrijstelling

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Verder studeren

  • hbo Commerciële Economie
  • hbo Small Business en Retailmanagement

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

(Denim) Store Manager

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Retailmanager

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:

Brasserskade: 088-6663635 of retail.logistiek@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?