Niveau 2 BBL BOL 1 jaar

Logistiek medewerker

Jij bent verantwoordelijk voor de logistieke afhandeling van orders
Wat leer je bij

Logistiek medewerker

De logistiek medewerker voert zijn werkzaamheden in een opslagruimte uit. Deze werkzaamheden kunnen betrekking hebben op de inslag/ontvangst van goederen/producten, en/of opslag, en/of verzamelen van goederen/producten en/of de uitslag/het verzend gereed maken van goederen/producten. Je kan je werkzaam met betrekking tot het magazijnbeheer en het voorraadbeheer in alle branches en sectoren uitvoeren.

In het kleinbedrijf heb je als logistiek medewerker een breed takenpakket, terwijl het takenpakket in het midden en grootbedrijf meer specialistisch is. Dit betekent dat een beperkt deel van de logistieke taken wordt uitgevoerd door jou. Je voert echter al je taken uit in het magazijn en houdt je alleen met het logistieke proces bezig.

Je bent een teamspeler en gericht op de teamdoelstellingen. Je volgt hierin de aanwijzingen van je leidinggevende en werkt samen met je collega's. Je werkt gestructureerd en precies en voert de opdrachten conform afspraak uit. Je hebt je focus op de goederenstroom en laat je niet door andere zaken afleiden.

Je leert:

  • ontvangst en opslag van goederen
  • verzamelen en verzendklaar maken van goederen
  • inventarisatie van de voorraad
  • taal en rekenen
  • leren, loopbaan en burgerschap
Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg

Hoe verloopt de intake voor de opleiding?

Na je aanmelding krijg je een thuisopdracht opgestuurd en nodigen we je twee keer uit op school. De eerste keer word je uitgenodigd voor een algemene introductie en het maken van een test. Deze test is voor jou en de school belangrijk om de begeleiding goed te starten als je aan de opleiding begint.

De tweede keer nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht en de uitkomst van de test worden besproken en natuurlijk kan je dan ook vragen stellen over de opleiding.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO (voorheen IB-groep).

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 2 is € 243,00.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

Schoolkosten
De onderstaande schoolkosten zijn indicatief en kunnen dus afwijken.

log med bbl

log med bol

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent nauwkeurig, klantgericht en hebt oog voor kwaliteit. Daarnaast heb je een goede conditie en uithoudingsvermogen.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Welke extra toelatingsvoorwaarden zijn er?

  • een positieve verklaring omtrent gedrag
Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen