Leidinggeven op basis van vakmanschap

Leidinggeven op basis van vakmanschap

Jij plant en verdeelt werkzaamheden in de veiligheidsbranche. Daarnaast adviseer je over de personeelsbehoefte en begeleid je medewerkers.

Tijdens de opleiding ‘Leidinggeven op basis van vakmanschap’ leer je basis van het leidinggeven aan anderen. Daarnaast heb je kennis van zaken aangaande personeelsbeleid en HRM. Er wordt van je verwacht dat je leidinggevende taken uitvoert en dat je in staat bent om anderen aan te sturen. Flexibiliteit helpt je hierbij o.a. in het samenwerken met medewerkers. Je dient je personeelsbeleid aan te passen aan de omstandigheden en je kunt op een actieve manier je medewerkers motiveren. Hierbij neem je initiatief en je draagt hier verantwoordelijkheid voor.

Tijdens de opleiding leer je theoretisch én praktisch over verschillende leiderschapsstijlen en over groepsdynamica. Ook ga je projectmatig te werk. Dit resulteert in een grote verantwoordelijkheid bij het maken van projectplannen voor evenementen waarbij beveiliging nodig is. Hierin stuur je anderen aan.
Binnen het éénjarige traject dat je bij ons de opleiding volgt ga je minimaal 250 uur stage lopen. Je stage kan je volgen bij één van onze stagepartners.

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Wij bieden de volgende keuzedelen aan:
(onder voorbehoud van wijzigingen)

  • Voorbereiding HBO
  • Praktijkopleider

Waar kun je werken?

Na het behalen van je diploma kun je als leidinggevende aan de slag in de veiligheidsbranche of doorstromen richting het HBO.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • Mbo niveau 3, Handhaving Toezicht en Veiligheid
    • Mbo niveau 3, Aankomend onderofficier grondoptreden
    • Mbo niveau 3, Beveiliger 3

Intake

Tijdens de intake/studiekeuze-adviesgesprek wordt bepaald of je toelaatbaar bent tot de opleiding of je het advies krijgt een andere studiekeus te maken.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 11

Bekijk deze locatie

Veder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen richting het HBO.

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Aankomend onderofficier grondoptreden

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Handhaver toezicht en veiligheid

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663255 of uniform@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?