Voor de gezel schilder zijn vaktechnische aspecten van groot belang. Je zorgt dat de juiste verfsystemen worden toegepast. Problemen als een slechte hechting van een aangebracht verfsysteem hebben vaak te maken met een verkeerde beoordeling van de ondergrond aan het begin. Naast het beheersen van de vaktechniek en het kunnen samenwerken moet de schilder ook beschikken over voldoende organisatorische kwaliteiten.
Toepassen van decoratieve technieken
Houtrot-reparaties en deelvervanging
Inspectie van ondergrond en verfwerk
Watergedragen en syntetische verfsystemen
Bij het uitvoeren van je werkzaamheden houd je rekening met het milieu en de duurzaamheid. Je gaat daarom ook werken met nieuwe materialen en technieken, zoals de VR verfspuit.
Naast de kennis en vaardigheden van het vak leer je bij ons ook beroepsvaardigheden zoals samenwerken, veilig werken, oplossen van problemen, creatief denken en digitale vaardigheden.
Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een baan.
Deze opleiding is iets voor jou als je een passie hebt voor schilderen en het leuk vindt om met kleuren en technieken te werken. Je bent handig en werkt graag netjes om mooie en duurzame resultaten te bereiken. Je vindt het fijn om samen te werken met collega's aan projecten en hebt geen hoogtevrees, zodat je ook hoge muren en gevels kunt aanpakken.
Veelgestelde vragen
Heb je al gekeken of jouw antwoord hier tussen staat?
Heb je een andere vraag?
Nog niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt? Wij helpen je graag verder.
Ga jij het maken
Meld je aan voor deze opleiding en start met het bouwen aan je toekomst.