Wat leer je bij de opleiding

Gespecialiseerd kok

Als gespecialiseerd kok is het jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

De mbo-opleiding Gespecialiseerd kok is een bbl-opleiding. Dit is een opleiding waarbij je werken en leren combineert. Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf in het hogere segment. Eén dag in de week kom je naar school praktijk en aanvullende theorie.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken waar je bijzondere, creatieve of luxe gerechten bereidt. Je zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt en het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bent veel bezig met vernieuwen van recepturen en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Je bent verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten, het verwerken daarvan en het beheer van de kosten. Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk.

Je leert hoe je volgens een plan werkt en ideeën uitvoert in de praktijk. In de keuken geef je leiding en stuur je medewerkers aan. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Je leert ook hoe je kunt werken onder grote tijdsdruk.


Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.


Wist je dat...

als je in het bezit bent van het diploma Zelfstandig Werkend Kok, je deze opleiding in 2 jaar kunt doen?

Module locaties anchor

Praktische informatie


Vooropleiding

  • vmbo-diploma, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) te betalen.

Voor een BBL-opleiding is in het schooljaar 2020-2021 het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 of 4 € 606,00.

Bijkomende kosten: Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

gespeckok niv 4 bbl

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Als gespecialiseerd kok is het jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

De mbo-opleiding Gespecialiseerd kok is een bbl-opleiding. Dit is een opleiding waarbij je werken en leren combineert. Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf in het hogere segment. Eén dag in de week kom je naar school praktijk en aanvullende theorie.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken waar je bijzondere, creatieve of luxe gerechten bereidt. Je zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt en het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je bent veel bezig met vernieuwen van recepturen en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Je bent verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten, het verwerken daarvan en het beheer van de kosten. Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk.

Je leert hoe je volgens een plan werkt en ideeën uitvoert in de praktijk. In de keuken geef je leiding en stuur je medewerkers aan. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Je leert ook hoe je kunt werken onder grote tijdsdruk.


Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl

Contact


Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Op zoek naar een specifieke opleiding?