Wat leer je bij de opleiding

Gespecialiseerd kok

Jij zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

De mbo-opleiding Gespecialiseerd kok is een bbl-opleiding. Dit is een opleiding waarbij je werken en leren combineert. Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf in het hoger segment. Eén dag in de week kom je naar school praktijk en aanvullende theorie.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Als gespecialiseerd kok zorg jij voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je ben continu bezig met vernieuwen van recepturen.

Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk.

Je leert hoe je volgens een plan werkt en ideeën uitvoert in de praktijk. In de keuken neem jij de leiding. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Je leert ook hoe je kunt werken onder grote tijdsdruk.

Let op! Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl

Contact


Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma, niveau 3

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) te betalen.

Voor een BBL-opleiding is in het schooljaar 2019-2020 het cursusgeld voor een BBL-opleiding niveau 3 of 4 € 588,00.

Bijkomende kosten: Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

gespec kok

Jij zorgt voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken.

De mbo-opleiding Gespecialiseerd kok is een bbl-opleiding. Dit is een opleiding waarbij je werken en leren combineert. Je werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf in het hoger segment. Eén dag in de week kom je naar school praktijk en aanvullende theorie.

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Als gespecialiseerd kok zorg jij voor de goede naam van het restaurant waar je werkt. Het is jouw passie om van ieder gerecht iets bijzonders te maken. Je ben continu bezig met vernieuwen van recepturen.

Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten en het verwerken daarvan. Je functioneert op hoog niveau en werkt zo efficiënt mogelijk.

Je leert hoe je volgens een plan werkt en ideeën uitvoert in de praktijk. In de keuken neem jij de leiding. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Je leert ook hoe je kunt werken onder grote tijdsdruk.

Let op! Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Wil je deze opleiding doen?

Niveau 4
3 jaar

augustus
bbl

Contact


Waar kun je werken?

Je bent werkzaam bij (top)bedrijven in de horeca.

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Horeca en Facilitaire dienstverlening

Koningin Marialaan 9 2595GA Den Haag
088 666 3301

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Helenastraat 15 2595HA Den Haag
088 666 1426

Bekijk ook eens...


Op zoek naar een specifieke opleiding?