Beveiliger, oriëntatie Koninklijke Marechaussee

Beveiliger, oriëntatie Koninklijke Marechaussee

Jij waakt over de veiligheid van de Staat. De Koninklijke Marechaussee is veelzijdig inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt.

Deze opleiding is een opstap naar de interne opleidingen bij de Koninklijke Marechaussee. Je volgt in één jaar de opleiding Beveiliger niveau 2 en het verplichte keuzedeel Oriëntatie Koninklijke Marechaussee. Daarnaast zijn er oriëntatiedagen bij de Koninklijke Marechaussee. Voor de opleiding Beveiliger niveau 2 loop je ook stage bij het interne leerbedrijf voor de beveiliging van ROC Mondriaan.

Opbouw opleiding

Tijdens de opleiding krijg je alle informatie over de verschillende onderdelen bij de Marechaussee en over de mogelijkheden binnen de beveiliging. Je hebt 5 oriëntatieweken bij de Koninklijke Marechaussee en ongeveer 10 weken beveiligingsstage binnen het leerbedrijf.

Gedurende de weken bij de Koninklijke Marechaussee word je beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling krijg je het Blauwe Certificaat. Het Blauwe Certificaat in combinatie met het behalen van je mbo-diploma Beveiliger, Oriëntatie Koninklijke Marechaussee, geeft je een sollicitatiegarantie bij de Marechaussee.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor samenwerken, discipline, houding, gedrag en motivatie. Daarnaast werk je hard aan je lichamelijke conditie.

Waar kun je werken?

  • Koninklijke Marechaussee als beveiliger en met mogelijke doorstroom naar wachtmeester
  • De beveiligingsbranche

Wist je dat...

er maar een beperkt aantal plaatsen binnen deze opleiding beschikbaar zijn?

Praktische informatie

Vooropleiding

vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg

Extra opleidingsvoorwaarden

Dat je:

  • voldoet aan specifieke plaatsingscriteria van de Koninklijke Marechaussee
  • een verklaring van goed gedrag (VOG) kunt overleggen
  • een Zwemdiploma A hebt
  • geen strafblad hebt
  • tenminste 8 jaar achtereen woonachtig bent in Nederland

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Aanmelden

Heb je vragen over aanmelden voor deze opleiding? Neem dan contact met ons op via uniform@rocmondriaan.nl.

Intake

Na je aanmelding volgt er een intaketraject in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. Daarna heb je een keuze adviesgesprek op school.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 11

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via: 088-6663255 of uniform@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?