Beveiliger 3

Beveiliger 3

Jij opereert als meewerkend voorman bij de uitvoering van de beveiligingstaken in private en publieke organisaties.

Als Beveiliger 3 coördineer je de uitvoering van serviceverlenende en faciliterende taken van collega beveiligers. Je stelt diverse instructies op en adviseert de leidinggevende en de klant waarvoor de beveiligers werken over de te nemen beveiligingsmaatregelen.

Veel Beveiligers 3 werken gedetacheerd bij een opdrachtgever en anderen voeren beveiligingswerkzaamheden en faciliterende taken uit bij het bedrijf waar ze in dienst zijn. De Beveiligers 3 bewaken de veiligheid binnen de kaders van een beveiligingsopdracht meestal in een private omgeving.

Hoe ziet de opbouw van je opleiding eruit?

Kies je voor de bol-variant van de opleiding?
Dan ga je tijdens je opleiding je vijf dagen in de week naar school en je loopt stage. Je ontwikkelt je coördinerende vaardigheden en je verdiept je inzicht in beveiligingstaken en het instrueren daarvan.

Kies jij voor de bbl-variant van de opleiding?
Dan werk je vier dagen tijdens je opleiding en ga je 1 dag in de week naar school. Je werk sluit aan bij de opleiding en je werkgever is een erkend leerwerkbedrijf. Tijdens je uren bij je werkgever leer je de praktijk kennen door te werken en opdrachten uit te voeren.

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een vervolgopleiding of een baan.
.

Waar kun je werken?

Als Beveiliger 3 kun je werken binnen een organisatie, bedrijf of instelling op de afdeling beveiliging of facilitaire zaken of aan een veiligheidsproject. Je werkt hier als intern medewerker (zogenaamde bedrijfsbeveiliging) of als gedetacheerde kracht (van een particulier beveiligingsbedrijf). Je kunt vanuit deze opleiding doorgroeien naar de functie van unit-assistent, unitmanager, ondernemer, regiomanager, beveiligingsadviseur en veiligheidsadviseur.

Ook kun je doorstromen naar een mbo niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Leidinggeven op basis van vakmanschap.

Praktische informatie

Vooropleiding

Wil jij de bol-variant van deze opleiding volgen?
Om deze opleiding te kunnen volgen heb je een diploma Beveiliger niveau 2 nodig.

Wil jij de bbl-variant van deze opleiding volgen?
Om deze opleiding te kunnen volgen heb je een diploma Beveiliger 2 of een door de SVPB daaraan gelijkgesteld diploma nodig.

Intake

Tijdens de intake/studiekeuze-adviesgesprek wordt bepaald of je toelaatbaar bent tot de opleiding of je het advies krijgt een andere studiekeus te maken.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 3 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Eigenschappen

  • Jij hebt een dienstverlenende instelling
  • Jij hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je straalt overwicht uit
  • Jij bent zelfstandig, representatief en evenwichtig
  • Jij bent sociaal vaardig
  • Jij bent flexibel en jij kunt goed samenwerken

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 11

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:
088-6663255 of uniform@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?