Aanmelden voor een opleiding?

Doe dit vóór 1 april! 👀
  • Direct aanmelden

Zoeken
...

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

1
1 jaar
bol, bbl
Meld je aan
Online PREP talk 1 april 2025
1 april 2025 | 18:00 - 20:00 | Online
Bekijk dit event
Studiekeuzecafé Mondriaan 1 april 2025
1 april 2025 | 16:00 - 17:45 | Leeghwaterplein 72
Bekijk dit event
Doe-middag opleiding Technicus engineering Delft 1 april 2025
Dinsdag 1 april 2025 | 15:00 - 17:00 | Rotterdamseweg 141, Delft
Bekijk dit event

Je assisteert bij de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen.

25742
Augustus, Januari
Alle praktische informatie

Tijdens de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (HVV) leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in de keuken en voedingsindustrie. Je krijgt praktische kennis en ervaring in het uitvoeren van assisterende werkzaamheden in de keuken.

Je leert hoe je werkruimtes, gereedschappen en machines bedrijfsklaar en schoon maakt. Daarnaast leer je hoe je voedingsproducten of delen daarvan bewerkt en verwerkt, en hoe je deze gereed maakt voor consumptie. Communicatie is een belangrijk onderdeel van de opleiding; je leert duidelijk te communiceren over de werkzaamheden die je uitvoert.

Hygiëne is cruciaal in deze sector, en daarom leer je de belangrijkste hygiëneaspecten van het beroep. Deze opleiding is perfect voor mensen die graag in de keuken werken en een passie hebben voor voeding en hygiëne. Je ontwikkelt niet alleen technische vaardigheden, maar ook organisatorische en communicatieve vaardigheden, zodat je goed voorbereid bent op een carrière in de horeca, voeding of voedingsindustrie.

Dit ga je leren

  • Professionele communicatie en lezen van recepten

  • Basiskennis persoonlijke hygiëne, bedrijfshygiëne, bedrijfsveiligheid en HACCP.

  • Basis snijtechnieken en schoonmaaktechnieken op het gebied van voeding.

  • Basis kook- en baktechnieken die in professionele keukens gebruikt worden.

  • Professionele bakkerijtechnieken zoals mengen, kneden en opspuiten.

  • Presenteren en verpakken van gerechten.

  • Onderhouden van werkruimtes, materialen en apparatuur.

Bij de Entree-opleidingen krijg je naast de praktijklessen de volgende vakken aangeboden: Nederlands, Rekenen, Burgerschap, Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB), Keuzedelen en Beroepsspecifieke vaardigheden (BSV). Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf, waar je jouw vaardigheden onder leiding van een ervaren praktijkopleider in de praktijk brengt en relevante werkervaring opdoet.

Na het succesvol afronden van de Entree-opleiding ben je helemaal klaar voor de volgende stap: een niveau 2 opleiding. Dit betekent dat je niet alleen de benodigde kennis en vaardigheden hebt opgedaan, maar ook dat je zelfvertrouwen hebt ontwikkeld om je dromen waar te maken.

Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag?

Nog niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt? Wij helpen je graag verder.

Ga jij het maken

Meld je aan voor deze opleiding en start met het bouwen aan je toekomst.

Gekozen Opleiding
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Wij zijn Mondriaan, wie ben jij?

Wij houden je graag op de hoogte via e-mail. Bezoek een van de Open Dagen, of kom Proefstuderen en maak kennis met ons.

Kom jij ook langs?