Wat leer je bij de opleiding

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Je assisteert bij de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen.

De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket. In de horeca werkt hij in uiteenlopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservicebedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werkt hij in de ruimte achter de winkel.

(Let op: Waldorpstraat BOL ; Brasserskade BBL)

Wil je deze opleiding doen?

Entree
1 jaar

aug, jan
bbl & bol

Contact


Waar kun je werken?

Je vindt werk in onder andere een pizzeria, fastfoodrestaurant, bedrijfskantine, cafetaria, broodjeszaak, strandpaviljoen, een recreatie- of pretpark, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, conferentieoord, bungalowpark, verpleeghuis of ziekenhuis.

Module locaties anchor

Praktische informatie


Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je 18e jaar ben je verplicht lesgeld te betalen.

  • Volg je een voltijd bol-opleiding? Dan betaal je in het schooljaar 2019-2020 € 1.168,- aan lesgeld. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.
  • Volg je een bbl-opleiding? Dan betaal je in het schooljaar 2019-2020 € 243,- aan cursusgeld.

Bijkomende kosten:

  • Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.
  • Je boekenpakket kost € 190,-.

Afwijkende bedragen zijn soms mogelijk, dat hoor je aan het begin van je opleiding.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je moet klantvriendelijk, dienstverlenend en flexibel zijn. Daarnaast moet je altijd snel kunnen handelen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus wel minimaal 16 jaar zijn.

Je assisteert bij de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen.

De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket. In de horeca werkt hij in uiteenlopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservicebedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werkt hij in de ruimte achter de winkel.

(Let op: Waldorpstraat BOL ; Brasserskade BBL)

Wil je deze opleiding doen?

Entree
1 jaar

aug, jan
bbl & bol

Contact


Waar kun je werken?

Je vindt werk in onder andere een pizzeria, fastfoodrestaurant, bedrijfskantine, cafetaria, broodjeszaak, strandpaviljoen, een recreatie- of pretpark, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, conferentieoord, bungalowpark, verpleeghuis of ziekenhuis.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen


Entreeopleidingen

Brasserskade 1 2612CA Delft
088 6663635

Entreeopleidingen

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag
088 6663300

Verder studeren


Bekijk ook eens...


Op zoek naar een specifieke opleiding?