Assistent Dienstverlening

Assistent Dienstverlening

Je assisteert in de zorg, welzijn, sport, uiterlijke verzorging(kapsalons), facilitaire dienstverlening en schoonmaak

Als assistent dienstverlening en zorg heb je heel veel mogelijkheden. Je kan werken in verschillende sectoren en branches.

  • In de sector zorg en welzijn werk je in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis, bij zwembaden en sportverenigingen, in de kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sociaal cultureel werk en speeltuinen.
  • In de kappersbranche vind je een baan in kapsalons.
  • In de schoonmaak- en glazenwassersbranche heb je meer te maken met facilitair werk bij kantoren en scholen, of bij instellingen.
  • Je kan ook aan de slag in horecagelegenheden.

Waar kun je werken?

Je werkomgeving is bij organisaties als scholen, gemeenten, zorginstellingen, kantoren, conferentieoorden, in bedrijven als restaurants, zalencomplexen en cafés en in diverse productieomgevingen.

Wist je dat...

je een bol-opleiding kunt volgen bij Florein Thuiszorg in de praktijk?

Florein, daar leer je meteen een vak

Praktische informatie

Vooropleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit rond de € 190,-.

Praktijk op de werkvloer?

Ja , je kunt bol op de werkvloer volgen bij Florein of Florissant. De school voor Entree werkt namelijk nauw samen met deze thuiszorgorganisaties. Meteen aan de slag dus met een ervaren werkbegeleider.


De schooldagen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de woensdagen krijg je maandelijks een verplichte workshop. Ben je hier steeds bij en haal je een goed resultaat, dan krijg een certificaat. Op de andere woensdagen kun je bijvoorbeeld extra Nederlands volgen.

Les en praktijk
Je krijgt 's morgens theorie van 8.30-11 uur en 's middags ga je met werkbegeleiding aan de slag tot 16.30 uur. Je gaat naar klanten thuis of naar het verpleegtehuis. Florein zorgt voor vervoer tijdens je stage en voor de nodige beschermende kleding. Tijdens het werk is je werkbegeleider altijd aanwezig. Je krijgt dus persoonlijke begeleiding en er is ruim tijd voor het uitvoeren van je stageopdrachten.

Wat verwachten wij van jou?

  • je bent positief en gemotiveerd
  • je spreekt voldoende Nederlands
  • je vindt het leuk om in de ouderenzorg te werken
  • je komt je afspraken na
  • je werkt graag in teamverband

Spreekt dit je aan en pas je in dit plaatje?

Geef je dan op voor de opleiding. Je vindt hier een mooie toekomst en als je je opleiding goed afrondt biedt Florein je een baan aan. Je kunt ook doorleren op niveau 2 in de Zorg.

Wil je meer weten?
We nodigen je graag uit voor een informatiebijeenkomst om te zien of je aan de slag kunt.

Florein zorgt, da's helder

Florein levert zorg dichtbij de klant. Thuis of bijvoorbeeld in het verpleeghuis. Dat doen we met hart voor mensen en met een persoonlijke benadering. En altijd in een team zodat je van elkaar leert en elkaar stimuleert. We doen dit echt samen. Met familie buren, vrienden en professionals.
Florissant is het schoonmaakbedrijf van Florein en biedt professionele, servicegerichte facilitaire diensten aan zorginstellingen in de regio Den Haag.

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Meppelweg 339

Bekijk deze locatie

Wil je nog doorleren?

Verder studeren?

Je kan doorleren op niveau 2, verschillende opleidingen.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-666 1451 of entree@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?