Najet

Instructeur

Hier is geen dag hetzelfde en ik vind de maatschappelijke kant van het werk echt mooi.

“Ik heb veel affiniteit met onze studenten. Ik begrijp hun verhalen en spreek de taal van de straat. Zelf ben ik ooit als meisje van zes naar Nederland gekomen. Ik denk dat ik me minder thuis zou voelen voor een klas met hbo-studenten. Ik vind het juist prachtig om studenten te zien opbloeien. Als ze hier komen, dan zijn ze soms onzeker over hun eigen mogelijkheden. Dat helemaal omdraaien door ze aan te moedigen en met ze mee te leven is het mooiste dat er is.” Najet el Bouazzati is instructeur op de School voor Administratie Den Haag (die sinds kort een nieuwe naam heeft: School voor Business Support).

Meteen verkocht

“Ik werk al 20 jaar voor Mondriaan en heb diverse functies gehad op administratief gebied. Nu ben ik dus instructeur, dat is iets heel anders en dat is allemaal te danken aan een interne stage. Bij Mondriaan vinden we het belangrijk dat de medewerkers de organisatie goed kennen. Daarom wordt het aangemoedigd om interne stages te lopen, voor een korte periode draai je dan mee in een ander onderdeel van het roc. Ik ging toen kijken bij de school waar ik nu werk en ik was meteen verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht! Hier is geen dag hetzelfde en ik vind de maatschappelijke kant van het werk echt mooi. Je geeft de studenten wat mee, je helpt ze op weg in de maatschappij en ik krijg daar energie van.”

Investeren in mezelf

“Het management van de school heeft me met open armen ontvangen en ik kon tijdens werktijd een opleiding tot instructeur gaan volgen, want dat was ik op dat moment natuurlijk nog niet. Daarvoor ging ik een jaar lang een dag in de week naar de Hogeschool van Rotterdam. Dat was een pittig jaar hoor, ik had mijn baan, mijn opleiding, ik kreeg huiswerk mee en ik heb ook nog drie kinderen. Het was zeker niet makkelijk, maar de school investeert in mij en dan moet ik ook in mezelf investeren. Inmiddels doe ik eigenlijk al alles wat een docent ook doet, en ik wil me blijven ontwikkelen. Het is mijn doel om mijn PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) te halen en meer tijd te steken in het coachen van studenten die dat extra zetje nodig hebben.”

Er is van alles mogelijk als je ambities hebt, maak daar gebruik van.

naar alle verhalen