Deelnemer Zaak&Co

Deelnemer Zaak&Co

“Ik ben met mijn moeder uit Iran gekomen. Ik vind Nederland fijn, je kunt hier alles worden wat je wilt, tenminste als je je inzet voor je doel. En mijn doel is een eigen praktijk als specialistisch tandheelkundige.“
Bahar (21) leerde Nederlands op de Taal+ school en in een schakelklas. Een coach van Zaak&Co maakte haar wegwijs in Nederland. Bahar gaat nu tandheelkunde studeren.

“Ik dacht dat ik met mijn diploma Experimental Science in Nederland meteen naar de universiteit zou kunnen. Maar eerst komt dus de taal! Ik leerde Nederlands bij de Mondriaan Taal+ school. Maar dan ben je er nog niet, want je weet nog haast niks van dit land.

Via Zaak&Co kreeg ik een ervaren coach toegewezen, een vrijwilliger die ondanks zijn verantwoordelijke baan en een gezin toch tijd maakt voor jongeren als ik! We gingen naar het Rijks, Panorama Mesdag, het Boerhaave Museum en de bibliotheek, hij hielp met het schrijven van een motivatiebrief aan de VU en met mijn CV. Hij legde uit hoe ik een fiets moet huren en hoe het ov werkt.

Daarnaast liep ik stage bij een tandartspraktijk, deed vrijwilligerswerk bij een zwembad en vond een baan bij een fastfoodketen. Ik voelde me steeds meer thuis.

Nederland is een fijn land. Iedereen is hier gelijk. Ik geniet van de vrijheid in kleding, studie, religie. Ik ben ambitieus en wil zeggenschap hebben over mijn eigen leven; mijn vleugels uitslaan. In Nederland kan dat. Mijn droom: over vijf jaar ben ik klaar met mijn studie en open ik een tandartspraktijk voor mensen met een lichamelijke beperking.“

Lees hieronder de tip van Bahar.

"Vraag om een coach, bijvoorbeeld van [Zaak&Co][1]. Daardoor voel je je hier sneller thuis en vind je beter je weg."

De tip van Bahar