Schakeltraject Taal

Schakeltraject Taal

Om een vervolgopleiding te kunnen volgen is het van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst en bekend bent met de Nederlandse samenleving en het Nederlandse onderwijs. Met het Schakeltraject Taal volg je, als je een taalachterstand hebt, een voltijdopleiding die je helpt bij het leren lezen-luisteren-spreken-schrijven van de Nederlandse taal en je leert welke vaardigheden en competenties in de Nederlandse samenleving belangrijk zijn.

Waarom het Schakeltraject Taal?

Wij vinden het belangrijk dat elke student een leertraject doorloopt dat past bij haar of zijn eigen tempo. Persoonlijke begeleiding en ondersteuning horen hierbij. Door ook jou op deze manier kennis te laten maken met de Nederlandse maatschappij, bereiden wij je voor op je toekomst.

Voor wie is het Schakeltraject Taal?

Ben je tussen de 16 en 27 jaar, nieuw in Nederland en wil je een diploma gaan behalen in Nederland maar is je Nederlandse taalniveau nog niet voldoende? Dat is dit traject geschikt voor je. Je leert niet alleen de Nederlandse taal maar maakt ook kennis met de Nederlandse samenleving.

Wat kun je verwachten van het Schakeltraject Taal?

Je gaat aan de slag met het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid op lezen-luisteren-spreken-schrijven en rekenen. Daarnaast is er ruime aandacht voor andere vaardigheden en competenties binnen de vakken, zoals: kennis van de Nederlandse samenleving, digitale vaardigheden en loopbaanoriëntatie.
Over de lessen:

  • het is een voltijdtraject
  • de lessen vinden doordeweeks plaats tussen 9.00-16.30 uur

Doorstroommogelijkheden

Na afloop van het traject kun je doorstromen naar

  • entreeonderwijs
  • een mbo-opleiding niveau 2 t/m 4
  • het vavo-onderwijs (mavo, havo of vwo)

Aanmelden en kosten

Je kunt je kosteloos aanmelden voor het schakeltraject als je recht hebt op een Internationaal Schakeltraject. Hier zitten de volgende voorwaarden aan verbonden:

  • je bent tussen 17 en 22 jaar oud
  • je bent korter dan twee jaar in Nederland
  • je hebt geen Nederlandse nationaliteit
  • in het geval van inburgeringsplicht: je hebt nog geen aanspraak gemaakt op het persoonlijk inburgeringsbudget

Voldoe je niet aan bovengenoemde eisen, dan is het mogelijk om het Schakeltraject Taal te volgen voor de periode van één jaar, maar dan zitten er wel kosten aan verbonden. Neem contact op als je vragen hebt of je aan alle eisen voldoet.

Contactgegevens:
Schakeltraject Taal

Per 22 augustus: Meppelweg 339
2544 ED in Den Haag
schakeltrajecttaal@rocmondriaan.nl
088 666 1332

Schakeltraject Taal is een Mondriaanvoorziening van BAS: Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.

Samen kom je verder dan alleen