Careers Day bij IHMS

20 januari 2023

Voor een groot deel van de examenstudenten van de International Hotel and Management School was het woensdag een gezellige en leerzame dag. Na hun stage te hebben gelopen in het eerste semester beginnen ze nu weer met de lessen op de Koningin Marialaan. Zo zagen ze elkaar weer voor het eerst sinds lange tijd. Een leuke gelegenheid om stage-ervaringen uit te wisselen en voor de school om een interessant programma aan te bieden. Met als doel de studenten klaar te stomen voor wat de toekomst in petto heeft.

Workshops en persoonlijkheidstests

Aan het begin van de dag gingen de studenten met gastsprekers en alumni aan de slag in verschillende interactieve workshops. Later deden ze allemaal mee aan een DISC-workshop waarin met een persoonlijke test werd bekeken welke “persoonlijkheidskleur” het beste bij ze past. Kijk voor meer informatie over dit model op deze site. Toen deze kleuren waren vastgesteld, gingen de studenten met een sticker in de eigen kleur de carrièremarkt op. Handig voor de deelnemende bedrijven, die zo meteen konden zien met wat voor type persoon ze te maken hadden.

Veel vacatures

Op de stagemarkt waren achttien horecabedrijven aanwezig die maar al te graag met de studenten het gesprek aangingen. De studenten leerden veel meer over hun carrièremogelijkheden en dat werd vaak heel concreet gebracht. Een van de deelnemende bedrijven. HMSHost, een van de grootste horecawerkgevers, heeft als directeur Nederland namelijk een voormalig Mondriaanstudent. Nu staat zijn bedrijf op de beurs studenten te informeren over de mogelijkheden daar te werken. Het aantal vacatures in de sector is enorm, soms lopen de aantallen in de tientallen, soms in de honderden per bedrijf. Een van de standhouders had interessant nieuws voor de studenten: “Natuurlijk hangt het van jouzelf af, en van hoe het gesprek met ons gaat, maar in principe kan je met MBO-4 bij ons beginnen in een leidinggevende functie.”

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten