Eerstejaars studenten van ROC Mondriaan gaan aan de slag met

21 september 2022

Onlangs werd in de Bibliotheek Schilderswijk feestelijk het ‘Leesjaar’ geopend voor en met ruim 150 nieuwe studenten van de School voor Business Support van ROC Mondriaan. Vanaf dit schooljaar ontvangen alle nieuwe studenten van deze school een gratis bibliotheekpas (normaal betaal je als je 18+ bent).

Tijdens het feestelijke evenement werden de eerste passen uitgereikt en kregen de studenten workshops van ‘’well known’’ Spoken Word artiesten: Gershwin Bonevacia, Gino van Weenen, Kay Slice en Sjaan Flikweert maakten met hun optreden de studenten enthousiast voor lezen, schrijven, verhalen en poëzie. De samenwerking tussen ROC Mondriaan en de Bibliotheek Den Haag is een van de eerste activiteiten in het kader van Heel Den Haag Leest.

Heel Den Haag Leest
In de regio Haaglanden moet lezen voor iedereen toegankelijk en vanzelfsprekend worden. Om dat te bereiken is het belangrijk om te werken aan leesplezier: want dat wat leuk is, doe je vaker en gaat je makkelijker af. ‘Heel Den Haag Leest’ is een platform voor elke inwoner, werknemer én werkgever in de regio Haaglanden die op zoek is naar inspiratie of verbinding voor leesplezier en leesmotivatie. Het platform gaat 1 november aanstaande najaar officieel van start met de ondertekening van een manifest door een grote groep partners uit onderwijs, kinderopvang en welzijn. Initiatiefnemers en aanjagers bij ROC Mondriaan zijn docent Rosa Rupert van de School voor Business Support en Marjolein Kool van het OOA (Onderwijsondersteuning en advies). Wil je meer weten, mail dan naar info@heeldenhaagleest.nl.

Meer nieuws lezen

Onderwijs samen aan de slag in Delft-West

01 juni 2023: Betere samenwerking tussen stadsbestuur en onderwijs Lees verder

Nederlandse kampioenschappen mbo

25 mei 2023: Ook finales in Den Haag Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten