Feestelijke première De Meppel

24 augustus 2022

Ruim honderd docenten en medewerkers kwamen 22 augustus op de Meppelweg voor het eerst hun nieuwe werkplek bezichtigen. Na een verbouwing van ruim een jaar, is het multifunctionele schoolgebouw de Meppel feestelijk in gebruik genomen door ROC Mondriaan met de School voor Entreeopleidingen, de School voor Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten (BAS) o.a. bestaande uit, (her)oriëntatietrajecten en schakeltrajecten taal voor jongeren die nieuw zijn in Nederland.

​Altijd welkom

De ruim 750 studenten van schooljaar 2022/23 zijn de eersten zijn die in het gerenoveerde schoolgebouw les krijgen. Gloednieuwe stoelen, spiksplinternieuwe (duurzame) ramen, luchtventilatie dankzij de hypermoderne zonnepanelen, prachtige praktijkruimtes en dit alles in een historisch rijksmonument. Iedereen vanaf 16 jaar kan hier terecht, ook als je geen diploma hebt, de Nederlandse taal niet goed beheerst of niet eerder de kans hebt gehad om een opleiding te volgen. Directeur BAS opleidingen José Brama: "Zo zijn er jongeren met een vastgelopen schoolsituatie. Om wat voor reden dan ook. Het is belangrijk dat zij de opstap naar een school weer kunnen maken op een plek waar men altijd welkom is, waar er een (nieuwe) start mogelijk is."

Enorme veranderingen

Directeur Entreeopleidingen Philip Nijgh: "Geweldig om hier eindelijk rond te kunnen lopen nu het af is en in gebruik genomen kan worden. Praktijk- en theorieonderwijs komen hier samen. Studenten kunnen hier in een veilige setting allerlei beroepen leren en oefenen. De nieuwe praktijkruimtes op de begane grond zijn echt indrukwekkend. Van een auto- en techniekbedrijf tot een restaurant en logistiek centrum, het komt hier allemaal samen. We hebben enorme veranderingen gezien bij studenten die deze opleiding hebben gevolgd in andere vestigingen. Je ziet ze uit hun schulp kruipen, nieuwe dingen durven, zelfvertrouwen ontwikkelen. Ze worden hier gezien, hun potentieel wordt gezien en het is bijzonder om mee te maken hoe ze hun kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen."

Taaltrajecten voor de inwoners van Zuidwest

Ook buiten de reguliere schooltijden hoopt José Brama dat het ROC o.a. taaltrajecten gaat creëren voor inwoners van Den Haag Zuidwest: "Van 09.00 tot 16.00 uur gebeurt hier natuurlijk al erg veel en worden er allerlei vormen van scholing aangeboden, maar van 16.00 tot 22.00 uur is er nog veel mogelijk. Denk aan taalcursussen Nederlands, voor bijvoorbeeld ouders. Zien is geloven en we hopen dat wat de jongeren doormaken, inspireert en doorsijpelt naar de volwassenen!"

Op maandagochtend 22 augustus mochten docenten voor het eerst de faciliteiten bekijken. Maandag 29 augustus is de eerste schooldag. Kijk vooral ook naar het leuke filmpje dat gemaakt is tijdens de feestelijke opening.

Meer nieuws lezen

Onderwijs samen aan de slag in Delft-West

01 juni 2023: Betere samenwerking tussen stadsbestuur en onderwijs Lees verder

Nederlandse kampioenschappen mbo

25 mei 2023: Ook finales in Den Haag Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten