Wael.nl vandaag officieel gelanceerd

10 juni 2022

In bijzijn van tientallen studenten en collega's van ROC Mondriaan is vandaag www.wael.nl officieel gelanceerd. Wael.nl is een zoekmachine die in staat is om al onze studenten (digitale) ondersteuning te bieden bij vragen waar ze mogelijk in hun leven of tijdens hun studietijd tegen aanlopen. Denk daarbij aan onderwerpen als eenzaamheid, verslaving, huiselijk geweld en/of ongewenste zwangerschap.

​“Weet je het even niet meer? ‘Wael weet het wel!’

Wael.nl is ontwikkeld door BAS | ROC Mondriaan, een onderdeel van ROC Mondriaan. Tina van Wouw, projectleider van (MOA | ROC Mondriaan) en trekker van dit initiatief, licht toe: “MOA werkt samen met veel andere partijen (scholen, gemeentes, hulpverleningsorganisaties) en met de jongeren zelf om de problemen op te lossen. Binnen ROC Mondriaan zijn interne begeleiders, schoolmaatschappelijk werkers en ook onze eigen studieloopbaanbegeleiders beschikbaar om studenten te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun problemen. Maar in sommige gevallen is het ook fijn als onze studenten zelf naar een oplossing kunnen zoeken, ook ’s avonds en in het weekend. Met dit in het achterhoofd hebben we wael.nl ontwikkeld.”

Zelflerend

Wael.nl is zelflerend en wordt steeds slimmer door de zoekopdrachten die er worden gesteld. De site wordt door een redactie van ROC-medewerkers en stagiaires continu aangevuld met nieuwe hulpinstanties in de regio Haaglanden en zo up-to-date gehouden. De inspiratie voor de naam kwam van Wael, de naam van een van de stagiaires. ‘Wael’ staat in het Arabisch voor ‘hij die in tijden van crisis onderdak biedt en je verder helpt’. Van Wouw: “Deze betekenis maakte het dé naam voor onze eigen zoekmachine. We hopen dat onze studenten en collega’s de weg naar wael.nl zullen vinden. Zo gaat er minder tijd verloren aan zoeken en is er meer tijd voor begeleiding.”

Meer nieuws lezen

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten