Europese cocktailprijs voor Mondriaanstudente

7 april 2022

Fay (18) heeft gisteren de eerste prijs gewonnen tijdens de 16de G&T Cup Cocktail competitie 2022 in Bled – Slovenië, waaraan 20 Europese scholen meededen. Fay won de eerste prijs bij het onderdeel "Best Mystical Work Harmony". De prijs houdt in dat in de cocktail van Fay de harmonie het beste was qua haar verhaal, de techniek, het recept en de smaak. Fay is eerstejaars student van het Engelstalige fasttrack traject aan de International Hotel and Management School. Fay was verrast en superblij met haar eerste prijs.: ''Ik ben pas eerstejaars en dit was mijn eerste échte wedstrijd maar ik ben er vol voor gegaan. Dit resultaat had ik echt niet verwacht en het was een geweldige ervaring om mee te maken."

The Flying Dutchman

In de opdracht van de cocktail waren mystiek en natuur de inspiratiebronnen en Fay heeft zich tevens laten inspireren door de film Pirates of the Carribean hetgeen in de naam van haar cocktail terugkwam: The Flying Dutchman. Behalve whisky, ginger ale en verse limoen maakten ook rozemarijn en thijm deel uit van de in totaal zestien ingrediënten die samen haar winnende cocktail maakten.

Wedstrijdteam

De hospitality campus Invitez aan de Koningin Marialaan formeert jaarlijks een wedstrijdteam van studenten van drie scholen: de International Hotel and Management School, de school voor Horeca en Facilitaire dienstverlening en de School voor Toerisme en Recreatie. Het team bestaat altijd uit ambitieuze studenten die niet wars zijn van competitie en graag de strijd aangaan, ook op internationaal vlak. Binnen het team worden op school onderlinge wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie uiteindelijk naar de internationale wedstrijd gaat.


Meer nieuws lezen