Winst voor Hospitality-student

25 maart 2022

Hospitality-student Mees heeft meegedaan aan de wedstrijd Culinary Arts in het Caroli hotel (lid van de AEHT) in het Zuid-Italiaanse Gallipoli. Een wedstrijd met deelnemers van 26 scholen uit zeven verschillende landen. En Mees ging er met het goud vandoor!

Internationale wedstrijden

Op de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening wordt ieder jaar een wedstrijdteam geformeerd. Een groep ambitieuze studenten die niet wars is van competitie en graag de strijd aangaat, óók op internationaal vlak. Binnen zo'n team worden ook wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie naar bijvoorbeeld een internationale wedstrijd mag gaan om daar Mondriaan te vertegenwoordigen. Die eer ging dit jaar naar Mees en twee andere studenten (Romanie en Lulu) die in andere categorieën meededen.

Mees maakt vogelnestje

Alleen vanwege het feit dat Mees deel uitmaakte van een team met verder alleen Italiaanse studenten die geen Engels spraken, is dat een hele prestatie. Toch kwam er natuurlijk nog veel meer bij kijken: Zijn docent en begeleider Jordy Ramakers had hem in de laatste twee maanden intensief getraind en Niven Kunz, de chef van zijn stagebedrijf (restaurant Triptyque in Wateringen) hielp mee met het samenstellen van het gerecht, een "Pugliaans vogelnestje" gemaakt van aardappel, eigeel, Parmezaanse kaas en basilicum. Met deze keuze wilde Mees aantonen dat vegetarische gerechten ook in het topsegment thuishoren en hoe leuk het is om te werken met lokale ingrediënten.


Meer nieuws lezen