Ivana Heynemans naar landelijke Skills finale

7 februari 2022

Ivana Heynemans (18) uit Bergschenhoek is derdejaars student van de kappersopleiding van ROC Mondriaan en gaat meedoen aan Skills The Finals waar ze de beste kapster in opleiding van Nederland kan worden. Onlangs won Ivana de kwalificatiewedstrijd tussen zo’n twintig andere leerlingkapsters van andere ROC’s. De kwalificatie was de laatste voorronde van de landelijke Skills Heroes wedstrijden. Ivana had zich goed voorbereid maar was uiteindelijk toch verrast toen ze won: ‘’Gelukkig vielen mijn zenuwen mee en er gebeurde eigenlijk iets ongelofelijks: ik kreeg een opdracht waarmee ik door omstandigheden nog totaal niet geoefend had maar op een of andere manier vóelde ik gewoon hoe ik het moest aanpakken en het resultaat was verbluffend en gewoon helemaal goed! My lucky shot want ik mag naar de landelijke finale!’’ SkillsThe Finals wordt gehouden op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Mondriaandocent Jacqueline Verschuren begeleidde Ivana en trainde haar samen met collega Marieke van Dort: ‘’Ivana was en is zo ongelofelijk gemotiveerd en doet er alles aan om de beste kapster te worden. Al toen ze op school begon informeerde ze of wij wel aan de Skills wedstrijden meededen. Tijdens de wedstrijd krijgen de studenten een complexe opdracht die ze in een bepaalde tijd moeten uitvoeren. Het is geweldig om te zien hoe de studenten het beste uit zichzelf naar boven halen. De spanning tilt hen soms boven zichzelf uit. Grappig is dat ik vroeger zelf ook heb meegedaan aan deze wedstrijden, dus ik weet wat ze doormaken.’’

Kwalificaties in het hele land

De Skills Heroes wedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf halen. De winnaars van Skills The Finals zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied en kunnen meedoen aan internationale wedstrijden zoals de World Skills. De 46e WorldSkills competitie vindt plaats – als de coronasituatie het toestaat- van 12 t/m 17 oktober 2022 in de Chinese metropool Shanghai, de bakermat van de Chinese industrie.


Meer nieuws lezen