Studenten ROC Mondriaan Delft maken grabbeltonnen voor kids

22 december 2022

Gisteren overhandigde een groepje studenten van een GiTklas van ROC Mondriaan twee grabbeltonnen, cadeautjes en snoepgoed aan de woonbegeleiders van het AZC aan het Manderspark in Delft. Studenten in deze klas doen een beroepsopleiding met veel taalondersteuning. Soms komen ze zélf uit gebieden waar het niet veilig was. Zij hebben uit eigen ervaring gemerkt hoe belangrijk het is dat je liefde en steun ontvangt en vinden dat deze groep dit nu het hardst nodig heeft. ‘’We vonden het heel erg tof dat we dit mochten doen, omdat je hiermee iets ‘echts’ kan doen voor anderen en ze blij kunt maken’, aldus één van de studenten.

Vijftien studenten van de zogeheten GiTklas deden een project Maatschappelijke Dienst Tijd van Young Impact. Zij deden dat in het kader van hun opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 van ROC Mondriaan in Delft. Ze kozen er zélf voor om voor kinderen van het AZC in Delft twee grabbeltonnen te maken met kleine cadeautjes en snoepgoed erin voor de kerst. De studenten namen zelf de leiding en iedereen had een eigen taak. ‘’In het project hebben de studenten hun weerbaarheid vergroot en is het groepsproces versterkt. Ze leerden samenwerken, plannen en voorbereiden van deze zelfgekozen grote challenge. Het was prachtig om hun groei te zien,’’ aldus docent Najib Mouaouine.

De ontvangst bij AZC

‘’Ik vond de twee verschillen heel mooi om te zien. Je ziet de meiden van het roc die vroeger in het AZC hebben gewoond en nu bezig zijn met hun plekje in de maatschappij. Aan de andere kant zie je onze jongeren in het AZC die net in Nederland zijn. Het is ook goed voor hen om te zien waar ze naar toe kunnen gaan. Ik vind het leuk om die twee werelden naast elkaar te zien en hoop dat dit ook de ogen opent van de jongeren om te zien wat de mogelijkheden zijn. Ik vind het een heel tof project en hoop dat vaker zulke dingen zullen plaatsvinden.’’ – Randill begeleider vanuit het AZC.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten