Middin Innovatiecentrum verhuist naar Aspasialaan

7 november 2022

Op 16 november 2022 gaan Middin en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) samenwonen op de Aspasialaan in Den Haag. Middin helpt mensen met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel om midden in het leven te staan. Het innovatiecentrum van Middin is een belangrijk onderdeel van de organisatie en is een werk- en leerplek voor enerzijds de cliënten van Middin en anderzijds voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen: Om midden in het leven te staan. Om te kunnen groeien. Daarom gaat Middin de samenwerking aan met het CIV.

Nauwere samenwerking

De medewerkers van het innovatiecentrum gaan vijf dagen per week samenwerken met onze docenten en studenten door bijvoorbeeld het beantwoorden van technische vragen. Daarnaast ondersteunen ze bij diverse presentaties en opdrachten voor studenten. Uiteraard blijft de probeer- en uitleenservice van technologische hulpmiddelen beschikbaar voor iedereen in de regio Haaglanden. Beide partijen zijn erg enthousiast en zien veel kansen en mogelijkheden. Het optrekken met studenten en gezamenlijk nadenken over zorgtechnologie werkt inspirerend en is leuk. Zeker met het oplopende arbeidsmarkttekort is het nodig om zorgtechnologie slim in te zetten. De nauwere samenwerking maakt dat makkelijker.

Kansen voor allemaal

Wesley de Ruijter is een van de werkbegeleiders vanuit Middin: ”Deze verhuizing biedt kansen aan ons allemaal, het is geweldig dat Mondriaan openstaat voor samenwerking.” Natuurlijk gaat het allemaal niet van de ene op de andere dag. Er is al een aantal maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan en de medewerkers zijn ook een paar keer op bezoek geweest. Een van hen is Silvia en zij vertelt: “Eind augustus zijn we al een keer gaan kijken bij het CIV. Zo konden we onze nieuwe werkplek al een beetje verkennen. De loper lag voor ons uit en we kregen een rondleiding in het CIV en door de rest van het gebouw. We kregen meteen al veel informatie en ook inspiratie voor nieuwe ideeën.”

Komen kijken

Als de deelnemers een beetje gewend zijn aan hun nieuwe werkplek zal er ook een persmoment komen en zullen zij in het zonnetje worden gezet. Maar eerst is er tijd om te wennen en elkaar te leren kennen.

Meer weten? Volg dan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap

Meer nieuws lezen

Bezoek minister Helder aan het CIV

30 november 2022: In gesprek met studenten en medewerkers Lees verder

Tweede instroom schooljaar 2022/2023

30 november 2022: Overzicht van opleidingen met later startmoment in schooljaar 2022-2023 Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten