Daphne is de nieuwe Mondriaan ambassadeur

16 november 2022

Daphne van de School voor Zorg en Welzijn Leiden werd gistermiddag met een grote bos bloemen in de klas verrast door haar docent en schooldirecteur. Zij is de nieuwe Mondriaan ambassadeur geworden en volgt daarmee Fabio op van de School voor Orde en Veiligheid.

Enthousiaste studente Verpleegkunde

Als een van de ambassadeurs van haar school mocht zij zich kandidaat stellen voor het Mondriaan ambassadeurschap. Net als acht andere schoolambassadeurs is zij daarvoor gegaan en werd ze uitgenodigd voor een gesprek met een jury. Tijdens deze gesprekken legden de studenten hun ambities uit en reageerden zij op diverse vragen. Daphne viel daarbij op en kwam op de jury over als een studente die weet waar ze over praat. Ongevraagd legde ze duidelijk uit waarom het mbo zo belangrijk is. Ze sprak enthousiast over haar studie Verpleegkunde op de Vondellaan, waar ze nu in het derde jaar zit. Haar presentatievaardigheden zijn uitstekend en aan voorlichtingsactiviteiten zoals de Open Dag heeft ze al prima meegewerkt.

Landelijk gala

Komend voorjaar gaat Daphne samen met de ambassadeurs van vele andere ROC’s en AOC’s aan een aantal challenges meedoen. De deelnemers worden dan beoordeeld op diverse vaardigheden. Vervolgens is het in mei tijd voor het landelijk mbo-gala dat waarschijnlijk weer in Apeldoorn wordt georganiseerd. Daar maakt de minister bekend wie komend jaar de ambassadeur wordt van het hele Nederlandse mbo.

Meer nieuws lezen

8 maart, Internationale vrouwendag

08 maart 2023: Het verhaal van Ayse Lees verder

Verkiezingsfestival op Aspasialaan

07 maart 2023: Leuke en leerzame dag over politiek Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten