Studenten koken met topkok op Haagse Horeca Beurs

10 november 2022

De Haagse Horeca Beurs is hét evenement waar horecaondernemers, koks en leveranciers samenkomen om de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen te ontdekken. Daarnaast is het er natuurlijk ook altijd heel gezellig. Het jaarlijks terugkerende evenement werd georganiseerd in de Grote Kerk, in samenwerking met o.a. de gemeente Den Haag en Koninklijke Horeca Nederland. Uiteraard waren er ook studenten van de Koningin Marialaan bij, samen met hun docent Frank Plaatsman. Zij gingen koken met topkok Rudolph van Veen en heel horeca ondernemend Den Haag keek mee.

Jongeren motiveren

Frank: “Op onze scholen zetten wij het gastheerschap op de kaart en motiveren we jonge mensen om voor het werken in de horeca te gaan. Ik was zo trots toen ik pas in de Lekker 500 (de bekendste Nederlandse restaurantgids) zag wie er tot beste gastheer van Nederland is gekozen: een oud-student van ons! Dat kan me zelfs emotioneren. Wij doen er in ieder geval alles aan om onze studenten voor te bereiden op het mooie vak. Vandaag staan we hier en we doen nog veel meer mooie dingen, komende zaterdag koken we samen met Pierre Wind in Musicon voor gezinnen die het nu financieel moeilijk hebben.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de lijst. Dit jaar is er goed gekeken naar de verschillende afvalstromen van de bijna 60 exposanten. Op evenementen waar afval gescheiden wordt, gaat dit vaak fout. Dit is bijvoorbeeld doordat karton met etensresten bij het papierafval terechtkomt. Daarom wordt het afval achteraf gescheiden. De bezoeker wordt ook verteld waarom dit zo is. Zo kunnen de deelnemers afval zo goed mogelijk aanbieden én vergroten ze de kennis van de bezoeker over het scheiden van afval. En er wordt zo weinig mogelijk weggegooid. De beurs is daarvoor een samenwerking aangegaan met Too Good To Go. Ze pakken het goede, overgebleven voedsel in en alle bewoners van Den Haag en omstreken kunnen deze pakketjes op komen halen.

Meer nieuws lezen

Bezoek minister Helder aan het CIV

30 november 2022: In gesprek met studenten en medewerkers Lees verder

Tweede instroom schooljaar 2022/2023

30 november 2022: Overzicht van opleidingen met later startmoment in schooljaar 2022-2023 Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten