Vijf Europese medailles voor hospitality studenten

24 oktober 2022

Maar liefst vijf studenten van de hospitality-opleidingen vielen afgelopen vrijdag in de prijzen tijdens de 35e conferentie van de Association Europa of Hotel and Tourism schools (AEHT) in het Italiaanse Senigallia, een prestatie van formaat! Van 17 tot 22 oktober werd er tussen ruim 40 Europese landen en bijna 300 studenten gestreden om een plaats op het podium in elf wedstrijddisciplines.

Meedoen belangrijker van winnen

Tijdens de competities in Panzini High School in Senigallia streden de studenten voor wat ze waard waren. Ze werkten steeds in een team met één of meerdere anderstalige studenten uit één van de 40 deelnemende landen. Sociale vaardigheden en kennis van Engels zijn minstens even belangrijk als culinaire of toeristische kennis. En zoals een van de docenten zei bij thuiskomst: "We deden met negen studenten mee in negen wedstrijden. Meedoen is belangrijker dan winnen en dat is ook een van onze motto’s vooraf. Maar de gretigheid van de studenten om in de prijzen te vallen was er niet minder om, zo bleek met maar liefst vijf medailles aan het eind van de wedstrijdweek. Onze studenten hebben het geweldig gedaan!”

De winnaars van het goud zijn Quincy van de opleiding Gespecialiseerd kok en Daan van de opleiding Zelfstandig werkend kok. Indy en Amber (allebei van Travel & Hospitality) behaalden de tweede plaats en Daan (Restaurant service) ging er met de derde plaats vandoor.

Meer nieuws lezen

Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

06 februari 2023: Intentieovereenkomst ondertekend Lees verder

Studenten over de grenzen

03 februari 2023: Verhalen over internationale ervaringen Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten