Wethouder hijst inclusievlag bij Mondriaan

17 oktober 2022

Vanwege internationale Coming Out Day vorige week, hees afgelopen vrijdag wethouder Mariëlle Vavier de Regenboog-/Pridevlag aan de Koningin Marialaan. Vavier is wethouder van o.a. Emancipatie en Inclusie. Naast het hijsen van de vlag ging ze ook met een aantal studenten in gesprek over het belang van Coming Out Day en wat de school hiermee doet.

Iedereen

Op diverse campussen van Mondriaan zijn werkgroepen actief die zich bezig houden met diversiteit en inclusie. Studenten en docenten ondernemen samen acties om ervoor te zorgen dat iedereen op school zichzelf kan zijn en zich veilig voelt: LGBTQ+ studenten samen met hetero/cis studenten. De werkgroep is dus niet alleen voor de LGBTQ+, maar voor iedereen die staat voor gelijkheid, veiligheid en inclusiviteit.
Op Coming Out Day is er aandacht voor uit de kast komen en daarom is deze dag een belangrijk moment voor mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap. Door extra aandacht te geven aan deze dag wil Mondriaan sociale acceptatie bevorderen want het wil een veilige school zijn voor iedereen.

Meer nieuws lezen

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder

Nieuwe opleiding “Vakspecialist Ondernemer”

12 maart 2024: Les over het starten van een eigen bedrijf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten