Pubquiz-succes voor VAVO collega's

4 januari 2022

Op 28 december werd voor de tweede keer de Nationale Onderwijspubquiz gehouden. Een groots online evenement met wel 250 teams. Op de derde plaats eindigde het team "Ratjetoe" met daarin twee collega's van het Vavo, Annie van der Velden en Patrick Slootweg. Zij haalden een prijs van 620 euro binnen voor Stichting Leergeld, een stichting die in samenwerking met de gemeente ervoor zorgt dat kinderen uit Haagse gezinnen met een laag inkomen toch goed mee kunnen doen op school en in het verenigingsleven.

Een ideale mix

Annie: "Ik heb vorig jaar ook meegedaan en ben volgend jaar zeker ook weer van de partij. Je hoeft niet zelf een team samen te stellen, als je je individueel aanmeldt, word je in een team geplaatst van maximaal acht personen. Ik zat in een team met mensen uit de kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, mbo, hbo en universiteiten en we kozen daarom voor de toepasselijke naam "Team Ratjetoe". Een ideale mix, want er kwamen heel diverse vragen over het Nederlandse onderwijs. Er was in ons team nog een plekje vrij en daarom heb ik mijn collega Patrick gevraagd om ook mee te doen."

Ook meedoen?

De Nationale Onderwijspubquiz ontstond in 2020 om in de ingewikkelde coronatijden iets leuks te doen voor en door leraren. Omdat er nu zo'n beroep wordt gedaan op leraren, van online lesgeven tot mondkapjesplicht handhaven, verdienen die extra een leuk evenement. Deelname gaat met een vrijwillige bijdrage, de winnaars mogen een goed doel uitkiezen waar de hoofdprijs naar toe gaat. Wie volgend jaar ook mee wil doen kan zich nu al inschrijven via dit formulier zodat je op de hoogte wordt gehouden van de plannen voor december 2022.


Meer nieuws lezen