Fabio, onze nieuwe Ambassadeur

11 januari 2022

​Fabio Dimastrapasqua van de School voor Orde en Veiligheid is gekozen tot de Mondriaan Ambassadeur van 2022. Ook dit jaar hebben diverse scholen weer een eigen ambassadeur gekozen en één van hen mag namens heel Mondriaan meedoen aan een landelijke wedstrijd en ons vertegenwoordigen op een gala in mei dit jaar. Na gesprekken met een jury bleek dat Fabio, die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) volgt, de beste indruk had gemaakt. Hij wordt daarmee de opvolger van Jade van der Burgh van de School voor Zorg en Welzijn Delft, die dit jaar deel uitmaakte van de jury. Fabio is hier maandagmiddag over geïnformeerd en reageerde heel enthousiast op het goede nieuws. Zijn eerste reactie: "Oh, dat ga ik meteen tegen mijn vader zeggen!"

Challenges

De mbo-raad wijst op het gala een student aan die de mbo ambassadeur van heel Nederland wordt. Dit wordt bepaald na enkele challenges, een soort opdrachten die de diverse studenten met elkaar doen onder toeziend oog van enkele beoordelaars. Hier wordt gelet op zaken als samenwerking, inzicht en communicatie. De ambassadeurs die dit het beste doen, mogen tijdens het gala met een pitch de zaal ervan overtuigen dat zij het best de mbo student vertegenwoordigen.

Pluspunten

Volgens Fabio zou de keus best op hem kunnen vallen. "Ik kan makkelijk praten en ik vind het ook leuk en uitdagend om verantwoordelijkheden op me te nemen. Dit komt ook in mijn opleiding terug. Verder vind ik het lastig om te zeggen wat mijn pluspunten zijn, daarom heb ik dat aan mijn vrienden gevraagd. Volgens hen heb ik veel doorzettingsvermogen, sta ik voor andere mensen klaar en ben ik erg gemotiveerd zodra ik iets voor ogen heb. En dat geldt zeker ook voor deze nieuwe uitdaging, want nu begint het pas echt!"

Meer nieuws lezen

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder

Nieuwe opleiding “Vakspecialist Ondernemer”

12 maart 2024: Les over het starten van een eigen bedrijf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten