Delftse wethouder diplomeert excellente studenten ROC Mondri

8 juli 2021

Op woensdag 7 juli 2021 woonde wethouder onderwijs van Delft Lennart Harpe, de diplomering bij van de 37 mbo-studenten Technicus engineering van ROC Mondriaan. De wethouder was van de partij om de gediplomeerde studenten te feliciteren met hun prestatie. Een aantal studenten was zelfs cum laude geslaagd. Zij kunnen extra trots zijn op hun vakmanschap, aldus de wethouder. Met zijn aanwezigheid benadrukte hij tevens de aandacht op het belang van techniek en technologie onderwijs en van een aansluitende keten van techniekonderwijs in Delft.

Uitdagend

Een Technicus engineering ontwikkelt apparatuur en machines met behulp van mechanica, elektronica en ict. Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan realistische projecten uit de dagelijkse praktijk van ondernemingen in Delft en omgeving. Op die manier werken studenten aan vraagstukken van duurzaamheid, voedselvoorziening, voedselveiligheid en een breed terrein van technische innovatie. Een van de studenten vertelde enthousiast over zijn opleiding: ‘’Het zat vol met opdrachten om zelf uit te proberen. Je handje wordt niet vast gehouden en dat je het zelfstandig moet oplossen was nieuw voor mij. Alleen zo in het diepe springen is heel leuk en heel uitdagend.’’

Arbeidsmarkt

De innovatie en technologiebranche vraagt nu en in de nabije toekomst veel meisjes en jongens te komen werken in de moderne techniekwereld. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht staan creativiteit, ontwerpen, samenwerken en het kunnen gebruikten van ICT toepassingen centraal in de opleiding die in Delft wordt gegeven.

De School voor Technologie en Engineering van ROC Mondriaan is sinds 2015 gevestigd aan de Rotterdamseweg in Delft bij de hogescholen aldaar. De school groeit jaarlijks flink met nieuwe studenten die vanaf het vmbo en/of havo doorstromen naar het hbo of gaan werken in de diverse technische vakgebieden. Samen met de School voor ICT van ROC Mondriaan en de hogescholen ter plaatse, wordt nauw samengewerkt om de opleidingen te innoveren naar de toekomst.


Meer nieuws lezen