Werk studenten bouwkunde te zien in Kunstmuseum

9 juni 2021

Een aantal studenten van de School voor Bouw & Infra heeft in het afgelopen jaar gewerkt aan de vervaardiging van een maquette van de directiekamer van waaruit Berlage werkte, toen hij het mooie museumgebouw aan het bouwen was. Het Kunstmuseum heeft de maquette opgenomen als onderdeel van de Wonderkamers, dé interactieve tentoonstelling voor jongeren in het Kunstmuseum Den Haag. In de Wonderkamers wordt het Museum van Berlage als het ware herbouwd door de bezoekers én dus ook door de bouwkundestudenten. In het Kunstmuseum is een eigen mini-tentoonstelling ontstaan van studentenwerk. Iedereen kan de tentoonstelling met ‘annex’ in Wonderkamers bezoeken, al dan niet met rondleiding.’’

Blij met de samenwerking

Het Kunstmuseum is blij met de samenwerking met ROC Mondriaan. Zaida Bouwmeester is als pers- en publieksvoorlichter van het Kunstmuseum nauw betrokken bij het bekendmaken van de bijzondere verrichtingen van onze studenten. ‘’Voor het Kunstmuseum zijn de scholen erg belangrijk, zeker het mbo door de vele soorten ambachtelijke opleidingen. Ieder jaar is er een andere tentoonstelling waar we met de studenten van ROC Mondriaan kunnen samenwerken. Het levert prachtige resultaten op!’’, aldus een enthousiaste Zaida.

Op 5 juni is het Kunstmuseum weer open gegaan en kan de maquette eindelijk in het écht bekeken worden (de tentoonstelling loopt tot 7 november).


Meer nieuws lezen