Online opening CIV

25 maart 2021

Op 25 maart vond op de Aspasialaan de feestelijke online opening plaats van het Centrum van Innovatief Vakmanschap (CIV), technologie in zorg en welzijn. In het CIV treffen onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio elkaar. Docenten, studenten en professionals uit het werkveld zetten zich hier samen in voor het toepassen van technologische én sociale innovaties. De opening belooft een mooie bijeenkomst te worden waar Kavita Parbhudayal, Haagse wethouder van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid haar visie op technologische innovatie voor de Haagse burgers geeft. Practor Ad Blom, innovatiemanager bij Pieter van Foreest, houdt zijn practorale rede en docenten en studenten van ROC Mondriaan vertellen wat het CIV voor hen gaat betekenen.

Kwaliteit van leven

Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag: “Als stadsbestuur zien wij enorme kansen; niet alleen in de technologische vernieuwing zelf, maar ook in de grote veranderkracht die ondernemers, investeerders en het onderwijs met zich meebrengen. Door die werelden te koppelen aan die van het sociale domein verwachten we zorg en ondersteuning slimmer te kunnen organiseren en mensen te helpen langer en aangenamer zelfstandig te blijven. Met ons actieprogramma Zorg en Innovatie richten wij ons onder meer op technologie voor mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag, van jong tot oud. Technologie is daarbij geen doel op zich, maar een middel om de kwaliteit van leven te verbeteren”.

Een nieuwe toekomst

Mondriaan neemt de uitdaging aan en werpt zich op als dé mbo partner in de regio Haaglanden bij vraagstukken op het gebied van het toepassen van technologische innovaties in zorg en welzijn. Het Centrum van Innovatief Vakmanschap is de schakel die de vragen vanuit het werkveld verbindt met de kennis van de (onderzoeks) docenten en het enthousiasme van de studenten. De kracht zit in het gezamenlijk onderzoeken, ervaren en leren. Samen op weg naar een nieuwe toekomst in de zorg en welzijn!


Meer nieuws lezen