Veilig stemmen met hulp studenten

13 maart 2021

Ruim 200 studenten zetten zich tijdens de komende verkiezingsdagen in om de Tweede Kamerverkiezingen in Den Haag goed en binnen de corona-richtlijnen te laten verlopen. Om het verantwoord stemmen deze dagen mogelijk te maken moeten de coronamaatregelen strikt worden gehanteerd en kan de gemeente de hulp van studenten goed gebruiken! De activiteiten vormen een waardevolle praktijkervaring midden in het hart van de Nederlandse democratie. Studenten krijgen ook een getuigschrift achteraf als blijk van inzet.

Stemmen tellen en wegwijzen

Een voorname rol heeft de groep studenten die ook helpt stemmen tellen op woensdagavond 17 maart. Gedurende de verkiezingsdagen is het belangrijkste doel van de werkzaamheden ervoor zorgen dat bezoekers van het stembureau zich op hun gemak voelen bij het binnengaan en verlaten van het stembureau. De studenten zijn geïnstrueerd in de corona-richtlijnen. Uitgerust met een medisch mondmasker en hun eigen beroepsoutfit en een speciale button, spelen de studenten een belangrijke rol in de hospitality, het verwelkomen van bezoekers, hen wijzen op de looproutes en hen de juiste richting op sturen. Ze zijn een aanspreekpunt voor de bezoekers van het stembureau en worden ook getraind in het aanspreken van de mensen wanneer er niet aan de voorschriften wordt voldaan.

Stavero

De drijvende kracht achter de inzet van de studenten deze verkiezingsdagen is Stavero (stage vervangende opdrachten) het eigen succesvolle stagebedrijf van de School voor Economie van ROC Mondriaan dat is opgericht toen in het corona-voorjaar 2020 de stages in de economische sector opdroogden.


Meer nieuws lezen