New Mondrian Hotel gecertificeerd

5 februari 2021

Het New Mondrian Hotel op de hospitality campus ontving vorige week voor het vijfde jaar op rij het Green Key certificaat. “Iedere twee jaar worden we bezocht door keurmeesters die checken of alles klopt. Voor ons altijd weer een mooi ijkmoment waar we staan in het verduurzamen van ons bedrijf”, aldus Ilja van Reeuwijk, docent aan de International Hotel and Management School.

Duurzaam

Met een Green Key certificaat draagt het New Mondrian Hotel bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties en de verduurzaming van ons land. Van Reeuwijk “Met de Green Key dragen wij bij aan de reductie van CO2 uitstoot per overnachting/bezoeker. En om maar een paar voorbeelden te noemen, werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gaan we voedselverspilling tegen.

Internationaal keurmerk

Green Key is het wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. In Nederland mogen in 2021 673 accommodaties het keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.


Meer nieuws lezen