Bas en Ben naar Skills The Finals

13 december 2021

Bas uit De Lier en Ben uit Maasdijk zijn 4e jaars studenten van de School voor Technologie en Engineering. Vrijdag werd bekend gemaakt dat zij tijdens de kwalificatiewedstrijd van de dag daarvoor, bij de beste acht teams zijn geëindigd. De kwalificatie is de voorronde van de landelijke Skills Heroes wedstrijden en vond plaats bij Festo in Delft. Festo en ROC Mondriaan werken al jaren zeer tevreden samen in het opleiden van goed gekwalificeerd technisch personeel. Dankzij dit resultaat kwalificeert het Mondriaanteam zich voor Skills The Finals 2022 in de richting Mechatronica. Skills The Finals wordt gehouden op 31 maart en 1 april in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het beste uit jezelf halen
Docent Kevin Kloosterman is expert bij de Skills organisatie en organiseert samen met Festo de kwalificatie: ‘’Tijdens de wedstrijd krijgen de studenten een complexe opdracht die ze in een bepaalde tijd moeten uitvoeren. Het is geweldig om te zien hoe de studenten het beste uit zichzelf naar boven halen. De spanning tilt hen soms boven zichzelf uit. Grappig is dat ik vroeger zelf ook heb meegedaan aan deze wedstrijden, dus ik weet wat ze doormaken.’’

Kwalificaties in het hele land
De Skills Heroes wedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf halen. De winnaars van Skills The Finals zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied en kunnen meedoen aan internationale wedstrijden zoals de World Skills. De 46e WorldSkills competitie vindt plaats – als de coronasituatie het toestaat- van 12 t/m 17 oktober 2022 in de Chinese metropool Shanghai.


Meer nieuws lezen