Update onderzoek gepubliceerde data en helpdesk

27 oktober 2021

We zijn in de afrondende fase van het onderzoek naar de gepubliceerde data. Inmiddels hebben we bijna alle mensen van wie we een kopie van een geldig identiteitsbewijs hebben gevonden, persoonlijk geïnformeerd. We hebben hieraan voorrang gegeven omdat hierbij het grootste risico is op misbruik van gegevens voor identiteitsfraude.

Helpdesk voor als mensen ongerust zijn

We horen dat sommige studenten (en ouders) om verschillende redenen ongerust zijn. Daarom hebben we een tijdelijk telefoonnummer ingesteld dat zij vanaf vandaag (27 oktober) tot en met 5 november kunnen bellen.

Studenten en ouders kunnen op werkdagen van 09.30 – 16.30 bellen naar 088 666 2607.

Update onderzoek gepubliceerde data

De hoeveelheid gepubliceerde persoonsgegevens is vele malen groter dan het aantal kopieën van identiteitsbewijzen dat is gevonden.

Persoonsgegevens zijn naam, adres, telefoonnummer, mailadres en BSN-nummers. Dat is heel vervelend, maar de kans op fraude is klein. We adviseren je wel om alert te blijven omdat deze gegevens gebruikt kunnen worden om je te benaderen met berichten waarin details staan waardoor het geloofwaardig lijkt. Let extra op verdachte zaken zoals phishing mail, rare telefoontjes, vreemde post of WhatsApp fraude berichten. Dat is natuurlijk altijd aan te raden.

Meer informatie is te vinden bij de FAQ op de website.


Meer nieuws lezen