Samenwerking met Florein

15 september 2020

​​​“Ik geloof heilig in dit concept. We openen deuren voor mensen die anders altijd gesloten voor hen zouden blijven.” aldus Philip Nijgh, directeur van de School voor Entreeopleidingen. In juli reikte zijn school weer 115 diploma’s uit. 115 Jonge mensen die hun kans durfden te pakken en waarvan een groot deel verder gaat met een niveau 2 opleiding binnen ROC Mondriaan.

Een deel van hen haalde hun diploma’s dankzij een nieuwe en succesvolle samenwerking met zorgorganisatie Florein. Een van hun managers, Virginia Nurmohamed, was bij de uitreiking aanwezig. Virginia: “Het is echt allemaal supersnel gegaan, en dat komt vooral omdat iedereen zo goed mee wilde werken. Ik heb Philip Nijgh leren kennen als een zeer innovatief en hartstochtelijk persoon die ontzettend graag iets aan de problematiek van onze doelgroep wil doen. Dat maakt de samenwerking wel een stuk makkelijker. Het is ongelofelijk hoe snel we dit van de grond hebben gekregen. En dan verwacht je de misschien de nodige kinderziektes, maar die bleven ons eigenlijk zo goed als bespaard!”

Shalisa van den Berg is een van de deelnemende studenten en kreeg ook vandaag haar diploma: “Ik wil graag werken in de thuiszorg en vind het fijn om met ouderen te werken. Vooral het sociale gedeelte van het werk vind ik belangrijk. Er zijn ouderen die weinig visite krijgen, zeker in de coronatijd was er heel veel eenzaamheid. Ik hou er dan van om even een praatje met ze te maken, dat vinden de mensen zelf ook erg leuk en zo ben je als thuiszorgmedewerker een belangrijke steun voor de mensen waarbij je werkt.”

Virginia: “Van de veertien studenten die aan dit traject zijn begonnen, hebben vandaag tien hun diploma gekregen, en dat is echt een prestatie, iets om trots op te zijn. Vooral omdat de veertien van dit jaar nog studenten zijn die de school benaderd heeft. Volgend jaar gaan we verder met studenten die zich zelf hebben aangemeld, en die waarschijnlijk nóg gemotiveerder zijn. Als Florein zijn we hier ook heel tevreden mee, wij hebben te maken met grote tekorten, en met Mondriaan als partner helpen we jongeren die misschien dachten dat verder leren niet de oplossing was, toch een enorme stap verder!” ​


Meer nieuws lezen