Inrichting onderwijs schooljaar 2020-2021

1 september 2020

1 september

Het nieuwe schooljaar is gestart. Een schooljaar in tijden van corona. Dit heeft gevolgen voor de inrichting van het onderwijs bij Mondriaan. Hieronder zetten wij alle maatregelen, richtlijnen en faciliteiten rond het onderwijs op een rij. Deze maatregelen gelden bij aanvang van dit schooljaar, mocht er aanleiding toe zijn, dan kunnen er weer nieuwe maatregelen worden genomen.  

Voor het onderwijs:

  • De 1,5 meter afstand blijft de belangrijkste fysieke maatregel; 

  • Voor scholen betekent dit onder meer dat ze de drukke spits moeten mijden. Binnen de campussen wordt gewerkt met slots van aankomst en vertrek; 

  • Binnen de gebouwen wisselen docenten zoveel mogelijk van klassen. De klassen zelf verblijven zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal om het aantal bewegingen te beperken en risico’s op verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen: 

  • De 1,5 meter regel beperkt natuurlijk de beschikbare capaciteit. Dat betekent dat een deel van het onderwijsprogramma nog steeds digitaal georganiseerd moet worden. Bij het organiseren van de activiteiten op locatie is afgesproken dat de volgende onderdelen prioriteit krijgen: 1. Examinering 2. Kwetsbare jongeren 3. Praktijklessen en 4. Eerstejaars studenten (eerste 10 weken). Daarnaast zoveel mogelijk onderwijsactiviteiten voor de rest van onze studenten; 

  • Internationale reizen voor studenten: Het besluit dat studenten niet naar het buitenland mogen is verlengd tot 1 januari 2021. 

Om veilig en verantwoord onderwijs te geven, gelden de algemene richtlijnen van de overheid en RIVM en de kaders van OCW voor het mbo.  

Bij vragen en antwoorden vind je meer informatie over ROC Mondriaan en het coronavirus.


Meer nieuws lezen