Versoepeling rond corona: inrichting onderwijs 2020-2021

10 juli 2020

De afgelopen periode zijn de coronamaatregelen versoepeld. Om veilig en verantwoord studenten, medewerkers en activiteiten in onze schoolgebouwen te ontvangen, gelden de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Schooljaar 2020-2021

De verruiming van de maatregelen leidt ertoe dat er na de zomer weer meer fysiek onderwijs mogelijk is. Op dit moment zijn wij bezig met de inrichting van ons onderwijs na de zomer. De belangrijkste kaders hierbij zijn:

  • De 1,5 meter afstand blijft de belangrijkste fysieke maatregel.

  • Voor scholen betekent dit onder meer ze de drukke spits moeten mijden. Binnen de campussen wordt gewerkt met slots van aankomst en vertrek.

  • Binnen de gebouwen wisselen docenten zoveel mogelijk van klassen. De klassen zelf verblijven zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal om het aantal bewegingen te beperken en risico’s op verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen.

  • Dit alles beperkt natuurlijk de beschikbare capaciteit. De volgende prioritering is daarvoor afgesproken: 1. Examinering 2. Kwetsbare jongeren 3. Praktijk en 4. Eerstejaars studenten (eerste 10 weken).

  • Omdat de 1,5 meter afstand in het mbo gehandhaafd blijft, is volledige hervatting van het fysieke onderwijs bij start schooljaar 20-21 nog niet mogelijk. Lees meer hierover in dit bericht van de MBO Raad.

Aanmelden, intake en voorlichting loopt door

Aanmelden en intake-activiteiten voor schooljaar 2020-2021 gaan ook op afstand door. Je kunt je gewoon aanmelden voor een opleiding. De intake kan anders lopen dan gebruikelijk, bijvoorbeeld digitaal in plaats van met een persoonlijk gesprek. Dit betekent dat de intake anders kan zijn dan wat er bij de opleidingsinformatie op deze website is vermeld. De school informeert de aanmelder erover hoe de intake is geregeld.

Bij vragen en antwoorden vind je meer informatie over ROC Mondriaan en het coronavirus.


Meer nieuws lezen