Coronavirus-update

23 april 2020

Onderwijs op afstand; examens kunnen wel op school plaatsvinden

Bij Mondriaan vindt geen onderwijs plaats op school. Dat geldt zowel voor het vavo als voor het mbo. Wel zijn er vanaf 11 mei, na de meivakantie weer examens op school. De afgelopen weken heeft Mondriaan voorbereidingen getroffen om dat veilig te doen.

Het gaat om examens die niet op afstand kunnen en die nodig zijn voor de diplomering van studenten. Voor de vavo betekent dat alle schoolexamens. Voor het mbo betekent dat in elk geval de centrale examens Nederlands en Engels.

Daarnaast geven we nog steeds:

  • Onderwijs op afstand*
  • Examinering op afstand* waar dat kan
  • Examens op school die niet op afstand kunnen en nodig zijn voor de diplomering van studenten
  • Begeleiding op afstand*
  • BPV en BPV examinering binnen de BPV bedrijven waar dat kan
  • Intake van nieuwe studenten op afstand*

*waarbij ‘afstand’ hoofdzakelijk online betekent, in sommige gevallen bij externe examenlocaties.

Aanmelden, intake en voorlichting loopt door

Aanmelden en intake-activiteiten gaan ook op afstand door. Je kunt je gewoon aanmelden voor een opleiding. De intake-activiteiten voor het schooljaar 2020-2021 vinden plaats. De intake kan anders lopen dan gebruikelijk, bijvoorbeeld digitaal in plaats van met een persoonlijk gesprek. Dit betekent dat de intake anders kan zijn dan wat er bij de opleidingsinformatie op deze website is vermeld. De school informeert de aanmelder nader over hoe de intake is geregeld.

Voorlichting vindt op dit moment niet fysiek plaats. Het is wel mogelijk om via deze website vragen te stellen. Een voorlichter van ROC Mondriaan neemt dan contact op en gaat in gesprek.

Bij vragen en antwoorden vind je meer informatie over ROC Mondriaan en het coronavirus.


Meer nieuws lezen