Twee keer goud bij AEHT

13 december 2020

Twee van onze studenten, Thyra uit Rotterdam en Domenique uit Den Haag, wonnen afgelopen week allebei een gouden medaille tijdens het congres van de AEHT, de Europese associatie van hotel- en toerismescholen, dat elk jaar wordt gehouden. Thyra is vierdejaars student van de International Hotel and Management School en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Frontoffice. Domenique is derdejaars bij de opleiding Travel & Hospitality bij de School voor Toerisme en Recreatie en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Tourist Destination.

Vanwege de wereldwijde coronapandemie was deze editie van het AEHT-congres online. De wedstrijden zijn desondanks zeer professioneel verlopen en brachten dezelfde spanning met zich mee als de live wedstrijden. Vanuit ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag hebben de studenten vijf dagen intensief – maar corona proof - samengewerkt. Hierbij waren twee coaches van de school aanwezig. De prijsuitreiking werd live gestreamd vanuit Portugal, dit jaar het land van de organiserende school.

De jury had veel lof voor Thyra: “Ze was ontzettend goed voorbereid op de wedstrijd. Ze kan zó aangenomen worden in een hotel.” Domenique presenteerde met haar Sloveense teamgenoot een lumineus idee voor “Toerisme na Covid19” op de bestemming IJsland. Zij bedachten een app die ervoor zorgt dat de bezienswaardigheden kunnen worden bezocht zonder dat er teveel bezoekers op één punt zijn. Doel is om “overtourism” te voorkomen maar ook om “social distancing” mogelijk te maken. De app geeft de toerist kortingen op plaatsen waar het op dat moment rustig is waardoor de toeristen zich beter verspreiden. “Dit innovatieve idee kunnen ze zo verkopen aan de IJslandse overheid.”


Meer nieuws lezen