Certificaat tweetalig onderwijs behaald

25 november 2020

De International Hotel and Management School van ROC Mondriaan is gisteren als eerste mbo school van Nederland gecertificeerd om tweetalig onderwijs te geven. De school had al een Engelstalige variant maar nu komt daar de tweetalige bij. Het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs verrichte een audit met deze positieve uitkomst waarna het certificaat werd overhandigd.

Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan is blij en heel erg trots: ‘’Het team heeft enorm hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen, we waren er eigenlijk afgelopen voorjaar al klaar voor maar toen gooide corona roet in het eten. Geweldig dat het team zich dit najaar weer heeft kunnen opladen. En we zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het certificaat. Dus dan is het ook mooi om de eerste te zijn met een tegeltje aan de wand.’’

Studenten kunnen zo ook laten zien wat ze in hun mars hebben, zegt Anouk de Graaff: ,,Het is erkenning voor hard werken. Ook voor docenten, die er veel voor doen. Die stonden soms ’s nachts nog kopieën te maken, omdat lesmateriaal er niet in het Engels was. Dit hebben ze verdiend’’


Meer nieuws lezen