Multi Factor Authentication (MFA) instellen

23 november 2020

Update 10-9-2021

Multifactor authenticatie bij ROC Mondriaan

ROC Mondriaan vindt het belangrijk dat de persoonsgegevens van haar studenten en medewerkers veilig zijn.

Daarom gebruiken we binnen onze onderwijsinstelling Multifactor Authenticatie (MFA) Een methode waarbij iedereen twee stappen moet doorlopen om toegang tot onze applicaties te krijgen. Dit betekent dat ze moeten inloggen met inlognaam en wachtwoord EN met verificatie van een token. Dit kan een app zijn op de smartphone, de Microsoft Authenticator app (een soft token) of een klein hardware apparaat (een hard token).

Op deze manier voorkomen we dat iemand die een gebruikersnaam en wachtwoord van iemand anders in handen heeft gekregen, zomaar kan inloggen.

Het gebruik van de soft token (de Microsoft Authenticator app) heeft de voorkeur. Het grote voordeel is dat jij geen fysiek token meer nodig hebt. De app kan zowel op een Mondriaan telefoon als op je eigen telefoon geïnstalleerd worden. De app heeft geen verdere consequenties voor jouw smartphone.

Handleidingen om deze app in te stellen op je smartphone vind je hier:

Handleiding kort
Handleiding uitgebreid


Meer nieuws lezen